Våra samarbetspartners i Rumänien

Förderverein Tiernothilfe Transsylvanien eV

Vi har valt att arbeta tillsammans med denna förening för att tillsammans bli starkare och kunna genomföra större kampanjer med större genomslag. Vi är glada att kunna ha ett sådant gott samarbete med organisationen som finns i Nürnberg i Tyskland. De arbetar oförtröttligt för att adoptera ut hundar och katter från Rumänien till Tyskland, och bidrar med stora mängder mat och andra donationer som kontinuerligt körs ner till Cluj.

Tillsammans med dem driver vi både kastrationskampanjer, utbildningskampanjer och insamlingar till det nya hägnet.

ASIPA – hägn

ASIPA står för  Association for animal care, protection and adoption och grundades av Vasile Lucuta, Alina Totoian, Olga och Armin Diehl. I dag hyr Vasile och Alina ett hus på 400 kvm och med en tomt på 2 000 kvm där de själva bor på ca 20 av dessa kvm. Resterande yta fylls av stora inhägnader både utomhus och inomhus och för närvarande har de närmare 100 hundar och 30 katter som lever där. De har också hyrt en gård där de byggt hägn för 60-70 hundar. Hundarna skyddas där från farorna utanför hägnet. Utöver det så matar de många gatuhundar dagligen.

Situationen är inte hållbar och därför har de lyckats införskaffa en bit land där det inom kort kommer att påbörjas en byggnation för ett hägn som kan hysa alla dessa hundar, och det kommer också att finnas en veterinärmottagning i hägnet.

Alla hundar hos ASIPA kastreras och förses med microchip och är fullt vaccinerade.

Dessa eldsjälar arbetar aktivt med att rädda hundar, driva kastrations- och utbildningskampanjer, och Vasile besöker även gårdar och människor som äger hundar men inte sköter dem och instruerar dem kring hur de ska ta hand om dem. De skänker även foder och försöker hjälpa människor som annars inte har råd att utfordra sina hundar. De arbetar även oförtröttligt  med att försöka påverka kommunen och polissmyndigheten att hjälpa dem I deras arbete.

Veterinär

Vår veterinär i Cluj är Peter Zoltan. Han har en veterinärmottagning Veterinarius SRL med flera anställda. Peter Zoltan har ett stort hjärta för djuren, och hjälper många av de hundar och katter som far illa på Clujs gator. Peter Zoltan är också den som utför besiktningar av hundarna före avresan till Sverige och testar dem samtidigt mot sjukdomar, och det är också på hans veterinärmottagning som de flesta av kastrationerna i kastrationskampanjen sker.

Act4pets

Vår transportör är David Zoicas, som har företaget ACT4PETS. Även har utgår från Cluj när han åker upp med hundar som blivit adopterade till Tyskland och Sverige ungefär en gång i månaden. Transporten är registrerad i Traces och godkänd som hundtransport.

David är civilingenjör och kör transporterna vid sidan av sitt vanliga jobb som en insats för hundarna som är i ett sådant skriande behov av ett nytt liv.