Kampanjer

Vinterkampanj 2017 – avslutad

Vi sökte donationer och vårt mål var 20 000 kr. Vi är så glada för att säga att vi uppnådde 21 325 kr. Vinterkampanj hade som mål att hjälpa till att täcka de ökade kostnaderna i hägnet över vintern. Det är el, halm och annat som kostar extra under vintern. Vi bygger också nya hundkojor för hundarna så att de kan ha det så varmt som det går under vintern utan att frysa tills vårsolen än en gång tittar fram.

Hundarna som lever under bar himmel utan skydd av vårt hägn behöver också mat. Vi fortsätter att mata hundarna och också att lägga ut halm till dem. De som lever på gatan behöver också vår hjälp ännu mer när kylan drar in över Cluj i Rumänien.

Vinterkampanjen är avslutad

Kastrationskampanjer

Vi har regelbundet kastrationskampanjer där vi samlar in pengar för att kastrera hundar. Det är det enda sättet som vi långsiktigt kan lösa problemen med gatuhundarna som lider svårt. En tik kan föda många kullar med valpar under sin livstid, och de valparna kan få lika många kullar och så rullar det på och det föds mängder av valpar som lider. däri ligger problematiken.

Vi vill vara en del av lösningen och samlar därför in pengar till kastrationer av gatuhundarna. Vi arbetar för målet att inte längre behövas på plats.

Sedan starten av föreningen har vi bekostat närmare 1 500 kastreringar, och vi arbetar kontinuerligt för att öka det antalet då behovet är väldigt stort, och Rumänien inte själva agerar.

Vill du bidra till kastrationer sätt in ditt bidrag på Bg 789-6426 eller swisha till 123 377 1987. Märk ditt bidrag ”Kastration”

Fadderkampanj

Just nu söker vi faddrar till våra hundar i hägnet. Med varje transport som kommer till Sverige försöker vi fylla med donerat foder när lastbilen vänder tillbaka till Rumänien och Cluj. Trots det så behövs det köpas mat till hundarna i hägnet, och när vintern kommer köps även stora mängder halm in för att våra hundar ska skyddas från den värsta kylan och till det kommer det veterinärkostnader och vaccinationer för våra hundar. Därför söker vi just nu personer som kan ta på sig att faddra en hund i minst 4 månader. Första månaden kostar 400 kr, och de resterande 3 månaderna kostar det 200 kr.

Som tack för att du hjälper en hund i väntan på ett för-evigt-hem här i Sverige så får du den här snygga t-shirten!

Vår fadderansvariga kommer att skicka dig e-post med uppdateringar kring just din hund och blir den adopterad så hör vi hon av sig på en gång till dig med den lyckliga nyheten.

 

Vill du faddra en hund? Maila oss på info@hundarsokerhem.se och sätt in din gåva på Bg 789-6426 eller swisha till 123 377 1987. Märk ditt bidrag ”fadder” och den hund du vill faddra

Utbildningskampanjer

Det är genom barnen vi förändrar världen, och med det i åtanke har vi börjat planera för en utbildningskampanj tillsammans med våra samarbetspartners ASIPA och Förderverein Tiernothilfe Transylvanien. Vi kommer att åka ut till skolor för att undervisa barnen om djur och djurens värde. Varje dag syns nya exempel på den brist på empati som vi försöker avhjälpa, det är förgiftade, misshandlade, stympade och svältande djur. Den förståelsen och empatin som behövs för att förändra situationen får inte barnen lära sig i hemmet eller ute i samhället, och det är därför vi samlar in pengar för att vara delaktiga i det arbete som krävs att påverka nästa generation – för hundarnas skull.

”Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”
Nelson Mandela

Vill du bidra till utbildningen sätt in ditt bidrag på Bg 789-6426 eller swisha till 123 377 1987. Märk ditt bidrag ”Utbildning”

Nytt hägn

Vi kommer att under hösten 2017 börja samla in pengar till ett nytt hägn i Cluj. Tomten är redan donerad av den tyska föreningen Förderverin Tiernothilfe Transsylvanien eV, och nu väntar vi på att tillstånden för att börja bygga ska bli klara. Det är ett skriande behov av ett hägn som kan skydda hundarna mot de kalla vintrarna och de heta somrarna i bergsområdet runt Cluj. Hägnet kommer att ha en egen veterinärklinik så att hundar och katter utan ägare som t ex blivit påkörda eller som har skadat sig på annat sätt kommer att kunna få hjälp och vård. Där kommer också kastrationerna och andra behandlingar löpande att kunna göras. Vi kommer att få hjälp av veterinärstuderande från ett närliggande universitet som kommer att kunna få göra del av sin praktik på kliniken.

Förutom att samla in pengar till hägnet så kommer vi att åka ner till Cluj och hjälpa till på det sätt vi kan genom att ta på oss arbetskläderna och spika, gräva, måla eller vad som kommer att behövas under uppförandet. Vill du följa med oss ner och hjälpa till med bygget under en vecka? Maila oss på info@hundarsokerhem.se så kommer vi med mer information. Vi kommer också att gå ut på facebook när det närmar sig och vi hoppas kunna bli ett stort gäng.

Vill du bidra till det nya hägnet sätt in ditt bidrag på Bg 789-6426 eller swisha till 123 377 1987. Märk ditt bidrag ”Nytt hägn”

Vill du bidra till det nya hägnet sätt in ditt bidrag på Bg 789-6426 eller swisha till 123 377 1987. Märk ditt bidrag ”Nytt hägn”

Avslutade kampanjer

Ambulanskampanjen

Tillsammans med vår samarbetspartners ASIPA och Förderverein Tiernothilfe Transylvanien så samlade vi ihop till en begagnad svensk ambulans som vi körde ner till Cluj. I dag åker den på gatorna i Cluj och väcker stor uppmärksamhet med sitt budskap som står på dess sida PROTECTIA ANIMALELOR d v s DJURSKYDDARE.