Zodiac

Född 1 sept 2019 - Finns i Strängnäs
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Zodiac är en lyhörd kille som behöver en familj som tycker det är roligt att aktivera sin hund. Zodiac skulle älska att bo i en familj som gillar friluftsliv och en framåt hund som sällskap. Zodiac ser livet som ett stort härligt äventyr som helst ska upplevas nu på en gång då han är den sortens personlighet som omfamnar allt och alla i sin väg med kärlek och nyfikenhet. I dag finns han i ett familjehem där det finns både andra hundar och katter och han fungerar jättebra med dem alla. Zodiac älskar att hänga med på allt, han är helt rumsren, älskar att åka bil och fungerar bra i vilken miljö som helst. Att gå i koppel fint är inte något som Zodiac har tränat på så mycket utan han drar gärna dit han vill, så på det området finns utrymme för förbättring. Zodiac älskar att kommunicera och pratar mer än gärna i olika gnäll, sånger och små yl när han vill något. Ska vi sammanfatta den här glädjespridaren i några få ord så är det Glad, Framåt, Charmig och inte minst hungrig på livet. Du ser ju själv här på filmen vilken riktig gosepropp han är och hans högsta önskan är att få vara nära och gosa.

Här finns historien om han sorgliga bakgrund i Rumänien: bakom en hög av gamla bildäck och skrotbilar tittade en extremt mager hundmamma Gabbie fram och ledde Alina och Christina till sina små bebisar som inte var mer än några dagar gamla. Hur hon lyckats hålla liv i alla sina 9 valpar är helt otroligt, och tur var det att de hittades när de gjorde annars så hade nog antalet decimerats betydligt efter ett par veckor. Gabbie mötte dem med en förtroendefullt viftande svans och hade inget alls emot att Christina tog fram hennes valpar ur gömman en och en. Det var som om hon förstod att de var där för att rädda henne och hennes valpar. Kanske är den tanken att förmänskliga hundar, men kanske inte. Ibland är hundar så oändligt mycket klokare än vad vi tror.

Hur det nu är med den saken så lastade Alina och Christina i alla fall in Gabbie och hennes små i bilen och åkte till vårt alldeles nybyggda hägn där de fått en egen större kennel som sin. Mamma Gabbie började snart lägga på sig i vikt och fick gott om mat, så alla hennes små valpar har fått gott om mjölk från mamma. Valparna har fått namnen ZsaZsa, Zavier, Zakary, Zodiac, Zabelle, Zakira, Zack, Zia, Zahra.

Tack och lov så har alla valpar i vår lilla Z-kull överlevt, vilket inte alls är en självklarhet och hade de fått stanna kvar på gatan så hade de med största säkerhet inte varit i livet idag. Vem pappan till denna kull är det vet vi inte, utan det är bara Gabbie som vi kan utgå ifrån.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu