Zelda

Född 2013
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

En företrädare för vår samarbetsorganisation i Tyskland som heter Olga hade fått syn på denna hund på en mindre gatan i ytterkanten av Cluj. Hon hade ingen möjlighet att själv ta in henne där och då, utan bad Vasile att ta in henne. När Vasile kom dit några dagar senare så sprang tiken fortfarande omkring på samma gata. Han pratade lite med en äldre dam i närheten som kom fram när hon såg vår bil uppmålad med ”Djurskyddare” fast på rumänska Protectia Animalelor. Hon berättade att hon har gett hunden mat när hon haft möjlighet men har inte haft möjlighet att ta in henne till sig. Zelda hade inte kommit dit förrän hösten 2018, vilket betyder att antingen har hon sökt sig ett nytt ställe att leva på eller att hon har blivit dumpad av en tidigare ägare för att klara sig på egen tass. Det är vanligt att man gör på detta sätt i Rumänien när man av någon anledning inte vill ha hunden kvar så lastar man helt sonika in den i bilen och åker tillräckligt långt bort för att den inte ska hitta hem.

När Vasile berättade att hon nu skulle erbjudas möjligheten till ett hem i Sverige så steg tårarna i den äldre damens ögon. Det är obegripligt och nästintill omöjligt för de allra flesta i Rumänien att förstå hur hundar har det här i Sverige. Hur vi ser på djur är så väsensskilt från det rumänska synsättet. Det finns naturligtvis många som arbetar för en bättre framtid och för djurens bästa också. Den här tiken som vi döpte till Zelda gick under samtalets gång och la sig under sitt speciella gömställe där hon alltid under åren sökt skydd mot vädrets makter. En liten utskjutande del på ett hus har tjänat som skydd från både solen, regnet och snön och har dessutom haft det goda med sig att hon därunder har varit oåtkomlig om någon skulle vilja henne illa. Du ser det på en av bilderna här.

Hon lät sig övertalas att komma med Vasile och gå in i buren, och åkte därefter direkt till vårt hägn i Suceaug. Naturligtvis var det lite förvirrande för henne till en början att byta sin tillvaro från gatan till ett hägn, men det har hon klarat galant. Hon är inte en hund med hög energi, utan framstår som väldigt lugn hos oss. Hon söker gärna kontakt och vill ha lite kärlek om det bjuds. Vi har uppskattat hennes ålder till ca 6 år när hon kom in i maj 2019.

Söker du en lugn och vacker kamrat som påminner i allt väsentligt påminner om en gul Labrador? Då finns Zelda, och vi tror hon skulle stortrivas att framleva sin till tillvaro som en familjemedlem efter dessa år på gatan. Hon är en kärleksfull och helt ljuvlig tik som verkligen gjort sig förtjänt av en chans i livet.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu