Zareen

Född Feb 2019
Höjd ca 25-30 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vasile och veterinär Andreea var på väg upp till vårt hägn i Fantanele en iskall dag i början av januari när de såg Zareen på ett fält bredvid den lilla grusvägen de åkte på. De stannade bilen och gick ut och lockade på henne. Zareen stod skakande i hela kroppen av köld och iaktog dem tveksamt till en början, men lät sig övertygas efter en stund och kom springande mot den mat som de erbjöd henne. Hon fick äta lite och sedan hämtade Andreea några filtar i bakluckan och svepte in henne i och tog henne i famnen och höll henne så för att hjälpa henne att få upp värmen som du kan se i den här filmen.. En hund som Zareen med tunn päls och liten kropp och utan någonstans att söka skydd och värme klarar sig inte länge i de Rumänska bergen på egen tass, och då hon inte synts till dagen innan då Vasile passerat på samma väg så drog vi slutsatsen att hon hade blivit dumpad på en tillräckligt avlägsen plats för att inte kunna hitta en väg tillbaka till sitt hem sådant det nu var.

Zareen är av allt att döma en tax, men hur renrasig eller inte hon är det är inget vi vet något om som du förstår. Vi kan ana att hon har sitt ursprung i en s k valpfabrik eftersom taxar är ganska populära. Andreea uppskattade hennes ålder till ca 1 år när vi hittade henne och det är egentligen allt vi vet om henne.

Zareen är lite krokbent som du kan se och det är inte ovanligt att se i många hundar, dock är hennes ena ben lite krokigare än det andra och därför tog vi henne till en veterinär där hon blev röntgad. På fint språk är det en utvecklingsdeformitet i karpusleden och det kan bero på genetik eller undernäring. Det är viktigt för Zareens framtida familj att tänka på att inte låta henne bli överviktig och gärna ge henne olika ledtillskott. Det är ingen smärta relaterat till det här för henne i nuläget enligt vår veterinär Tibor. Det här är är anledningen till att vi har satt henne till ett nedsatt pris även om vi inte bedömer henne som handikappad i någon mån i dag.

Hon är en mjuk och enormt vacker tik, att hon inte alltid blivit behandlad med varsamhet framgår men hon förstår att här i hägnet så vill alla henne väl. Hon är kärleksfull och lite busig då och då. Vi hoppas få se mer av hennes busiga sida allteftersom tiden går och hon vågar släppa loss.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu