Yoko

Född Aug 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Yoko och York hittades av en vän till Vasile. Vännen såg de små knytena vid sidan av en mindre väg, han letade efter en mamma men hittade ingen så då förstod han att de små hade blivit dumpade där. När han lyfte upp dem så pep de av rädsla och det är ett ljud som en hundmamma hör på långt avstånd och som hon hade kommit springande för att se vad hon kunnat göra för att undsätta sina småttingar. De här valparna är långt ifrån de första valparna som vi hittar på det här sättet sorgligt nog. När det är fråga om dumpade valpar så vet vi att det är en ägd hund som parat sig med någon frigående hanhund, och ägarna vill inte veta av valparna. Istället för att kastrera sin tik så dumpar de helt enkelt valparna på det här sättet. När gatuhundar får valpar så finns alltid mamman i närheten och gör sitt bästa för att se till att valparna når vuxen ålder. Men Yoko och York är alltså övergivna och det är ett grymt öde de här människorna lämnar valparna åt. Hittas de inte av någon djurorganisation så dröjer det inte länge innan de dör, eftersom de inte kan klara sig på egen tass, och vi vill inte ens föreställa oss hur tiken mår som har fått sina valpar ryckta ifrån sig så pass tidigt.

Då vi inte hade plats i hägnet när de hittades så fick Vasiles vän helt enkelt ta hand om dem någon vecka och se till att mata dem hela tiden, detta för att de då de var alldeles för unga för att klara sig utan sin mamma. Nu har de kommit till vårt hägn, och det är ett par rejält storögda valpar som tar in sin nya miljö. Då vi inte har en aning om vem varken mamman eller pappan är så är din gissning lika god som våran när det kommer till hur stora de blir. Vi tror inte att de blir några jättehundar, utan vår gissning lutar mer åt mediumstorlek.

Söker du en vän för livet och vill ge en sån här skruttis en andra chans? Härligt! Då är det bara att skicka in en intresseanmälan. De kan dock inte komma förrän i januari med hänsyn taget till vaccinationsprogrammet, och då kommer de att ha vuxit till sig lite mer och är några storlekar större än vad vi ser här på bilderna och inte längre rymmas i vår fotograf Dianas handflata.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu