Wynna

Född Nov 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

När Calin och Zoli åkte till hägnet i Fantanele på morgonen den 28 januari så såg de ingenting speciellt på vägen, de stannade i Fantanele ett par timmar i hägnet och pysslade om hundarna innan de vände tillbaka ner till Cluj. På vägen tillbaka så såg de hur flera valpar sprang omkring på en liten rastplats intill landsvägen de åkte på. De stannade bilen och vände tillbaka och när de svängde in på parkeringen så satt valparna storögda och tittade på dem. Det var helt klart att de blivit dumpade under de timmar som passerat medan Calin och Zoli såg till hundarna i Fantanele. När de klev ut ur bilen så blev de små valparna väldigt lättade och glada som du kan se på den här filmen, de har fått namnen Winona, Wendla, Windy och Waleria. En av valparna – Wynna – har som du ser även ett brutet framben. De kunde ju självklart inte lämna de små där som du förstår och lastade därför in dem i bilen och åkte med dem alla till veterinärmottagningen. Wynna fick stanna själv eftersom hennes brutna ben behövde åtgärdas medans hennes systrar efter lite kontroller fick åka till hägnet. Att hitta dumpade valpar är inget ovanligt och det betyder att det är någon ägd okastrerad hund som fått valparna, och att ägarna har valt dumpning som det alternativ som passade dem bäst. Det som är obegripligt är att man inte istället väljer att kastrera sin hund för ett par hundralappar eller om man inte har råd gratis i vår regi eftersom vi erbjuder människor som äger hundar gratis kastration för att komma tillrätta med problemet med dumpandet av valpar.

Framförallt Wendla har lite problem med Demodex som hon och de andra blir behandlade för. Demodex är ett kvalster som finns naturligt i hundars hårsäckar, och det är hundens immunförsvar som hindrar kvalstret från att föröka sig. Det är enkelt att behandla, och de får alla behandling för det vilket är viktigt då det annars riskeras att hårsäckarna, och områdena runt dem blir irriterade och inflammerade vilket kan leda till besvärliga bakterieinfektioner och klåda. Det är alltså ingen smittsam åkomma, och inte heller något som kommer att märkas av framöver i deras framtida liv. Det dåliga immunförsvaret kommer sig naturligtvis av att mamma levt på dålig mat och säkert haft perioder av svält, och det är hennes bristfälliga immunförsvar som gått över till valparna när de diat henne.

Wynna är en supersocial liten tjej som är otroligt glad för all uppmärksamhet som hon kan få. Vi ser inte att hon har några problem nu när hennes brutna ben har läkt, utan hon skuttar fram i full fart precis som hon ska.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu