Waldy

Född 2007
Höjd ca 35 cm
Vikt -
Kön Hane
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Olga som arbetar i en systerförening till oss i Tyskland var på besök nere i Rumänien, och när hon var ute och åkte passerade hon ett skogsparti där hon skymtade en liten hund i skogsbrynet. Hon stannade bilen och gick ut och där stod det en liten mager krake och viftade lite försiktigt på svansen. Han var inte rädd att närma sig Olga utan lät sig gärna lockas fram. Över Waldys nos finns ett stort gammalt ärr som har tillkommit när någon människa brännt honom över nosen. I Rumänien finns det fortfarande många människor som tror att om man bränner en hund över nosen så skyddar det dem mot valpsjuka. Så någon har ägt Waldy och brännmärkt honom som liten, vad som har hänt honom sedan och hur han hamnade i det skogsbrynet det vet vi ingenting om. Att kunna överleva och åldras som hund i Rumänien kräver en hel del tankeverksamhet, så vi vågar påstå att Waldy är den riktigt smarta typen.

I dag är han i hägnet och det syns inte mycket av hans ålder utan det här är en riktigt pigg liten hund med mycket energi. Han har ju ätit upp sig nu och sprallar runt ganska mycket i hägnet och har hittat en kärlek i Elsie som snart kommer till Sverige.

Vi är lite tveksamma till att söva och kastrera en så pass gammal hund, och därför står han inte som kastrerad.

Vi vet att det inte är lätt att hitta ett hem till en pensionär som Waldy, men vi hoppas att någon därute ser honom och vill ge honom en chans till några gyllene sista år med välförtjänt kärlek och omvårdnad. Det sägs ju att man inte kan lära gamla hundar sitta, men vi tror inte det är sant i Waldys fall. Har du funderingar kring hur det är att adoptera en gammal hund så kika längst ner på sidan där adoptörer berättar om sina adoptioner. Anna-Karin berättar där om sin adoption av en gammal hund.