Ursu

Född 2018
Höjd ca 65cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I slutet av augusti 2020 blev vi kontaktade av en kvinna som heter Mery, hon känner till vårt arbete för hundarna i Cluj och skickade oss ett nödrop. Hennes grannar hade skaffat Ursu, men sedan snart tröttnat och slutat ge honom mat så han sökte sig runt i närområdet för att söka sig mat. Mery gav honom mat och försökte även prata med ägarna, men de slog dövörat till. Till slut var hon så frustrerad att hon ringde polisen för att få grannarna bötfällda för sitt sätt att behandla Ursu. Resultatet av det var att polisen inte brydde sig om grannarna men tog in Ursu till dödshägnet. Mery var helt uppriven över Ursus öde, en hund som hon fäst sig vid och har försökt hitta en lösning för Ursu, och under en tid har hon nu åkt till dödshägnet två gånger i veckan och hälsat på honom. När hon vände sig till oss med en bön om att rädda Ursus liv och ge honom en chans. Så sa vi såklart att vi självklart hjälper till, och vi såg till att Mery fick gå in i dödshägnet och hämta ut Ursu som du ser här i videon och lämna hon till vår fina Calin. Kvar sitter tyvärr många andra – men Ursu är räddad.

Mery berättar att han är en mild hund, han älskar kel och gos och varje stund de har tillsammans, och hennes hjärta har slitits isär varje gång hon fått lämna honom där, och han har suttit och skrikit efter henne. I dödshägnet Ecarisaj så har de kallat honom för ”Cuitatul” som betyder ”Den Som Skriker”. Mery kan inte ha honom själv som ni förstår, och nu har han getts chansen att komma till Sverige och ge all sin kärlek till någon som kan komma att värdesätta honom för den underbara hund han är.

Nu är Ursu trygg i vårt hägn i Fântânele och han har charmerat alla som jobbar där med sin härliga personlighet. Namnet Ursu betyder björn på rumänska och det är verkligen ett passande namn åt som Mery gett denna bamseteddy. Mery har varit och besökt honom i Fântânele vilket gjorde honom överlycklig och ni kan se ett hjärtvärmande klipp på det här. Han är en mjuk själ som verkligen förstår att ”är man stor så måste man vara snäll”, han hade inte gjort en fluga förnär. Vi hoppas att vi ska kunna hitta ett underbart föralltid-hem åt vår fina björn, han förtjänar verkligen allt det fina som livet har att erbjuda. Finns du där ute som vill ge Ursu ett kärleksfullt föralltid-hem, då är du varmt välkommen att skicka in en intersseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu