Tyra

Född 2014
Höjd ca 35 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Tindra och hennes dotter Tyra hittades i en by en bit nordost om hägnet av Vasile när han var ute på ett ärende. De båda var på jakt efter föda kring en sopcontainer. De var båda magra och eländiga och Vasile som visste att det fanns lite plats i hägnet efter det att en transport lämnat för Sverige stannade och lockade på de båda hundarna. De var inte svårövertalade alls utan närmade sig med lågt viftande svansar i hopp om att han hade lite mat att bjuda på. Vasile som alltid har några konservburkar med delikat doftande hundmat i bakluckan öppnade upp en och la ut på marken. De båda kastade sig över den här oväntade och härliga måltiden och svalde utan att tugga. Vasile tog därefter in dem i sin bil och åkte tillbaka till hägnet med dem. Vi har funderat lite på deras bakgrund och hur det kommer sig att de fortfarande hängde ihop. Tindra är ju uppskattningsvis ca 7 år gammal och och hennes dotter Tyra ca 5 år gammal. Vi tänker att de förmodligen varit ägda och kunnat få lite mat då och då, men kanske slutade de att mata dem, kanske ägaren dog och de fick vandra vidare.

Livet har inte varit enkelt för mor och dotter i alla fall, så mycket har vi förstått. Dottern Tyra har ett riktigt stort ärr över ansiktet som måste varit ett riktigt otäckt sår. Vi vet såklart inte hur det har hänt och om hon någonsin fick hjälp med det.

Det är något rörande över att de båda hållit ihop hela livet och de är verkligen båda två ett par fantastiska hundar. Vi hoppas få se lyckan vända för Tindra och Tyra och i den allra bästa av världar skulle de få fortsätta sitt liv tillsammans, men vi tror att Tyra kommer att klara sig fint utan sin trogna mamma om hon kan få ett liv i överflöd som det innebär att vara hund i Sverige jämfört med Rumänien. Hon är som sin mamma en mjuk tik som gärna vill ha lite uppmärksamhet, men det finns inget hos någon av dem som är påstridigt utan de väntar snällt på sin tur. Den som kommer att adoptera Tyra kommer att få en riktigt underbar hund, det är då ett som är säkert.