Toto

Född 2010
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Toto har ganska nyligen kommit till vårt hägn från en tillvaro hos ett äldre par i Sutu som är en by ligger högt upp i de rumänska bergen ovanför Cluj. Det äldre paret har räddat ett flertal hundar och haft dem alla i sin trädgård, men en dag så fick mannen cancer och började söka efter någon som skulle kunna hitta hem till hundarna. Flera av dem har vi tagit, och de flesta har hittat hem här i Sverige. Men vårt hägn fylls på ideligen av hundar från gatan, valpar, skadade hundar och andra akutfall så vi kunde inte ta dem alla. Nu har mannen avlidit och hans fru har ingen möjlighet att själv ta hand om de hundar som var kvar, och då är Toto en av de som nu fått komma. Trots att det äldre paret är djurvänner så har hundarna i deras vård levt under hemska förhållanden. De har haft det trångt, smutsigt men med mat för dagen sedan vi kom in i bilden då Vasile hela tiden åkt dit med mat som donerats från Sverige.

Toto är en äldre social herre vars bakgrund vi inte känner till. Han har dock levt på egen tass i någon av bergsbyarna omkring Sutu då det äldre paret enbart räddade gatuhundar. Diana som är vår fotograf berättar att han är urmysig i sitt sätt när hon är där och fotar även om han tycker att det är högst märkligt med någon som går omkring med en stor svart sak framför ögonen som riktas mot honom. Han är mjuk i sitt sätt, och han vill gärna vara nära och få uppmärksamhet fastän han inte vet riktigt vad han ska ta sig till av lycka över uppmärksamheten när han väl får den. Toto har inte alls fått röra på sig så mycket som han ska och den svenska maten han fått har lagt sig över magen som det kanske anstår en äldre gentleman, men vi tänker att det nog är på sin plats att tappa ett och annat kilo och att han äntligen får röra på sig lite.

Vi hoppas hitta ett fint hem till honom här i Sverige i en lite lantligare miljö där han kan få all kärlek som han förtjänar. Vi skulle så önska för honom att få ströva runt på en egen tomt och gona sig. Klappar ditt hjärta lite extra för en äldre kille, och kan du tänka dig att förgylla hans tillvaro och ge honom det som varje hund förtjänar men som han aldrig fått? Då skulle vi och Toto bli så glada om du hörde av dig med en intresseanmälan!

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu