Tom

Född Okt 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Dessa fyra små syskon – Tom, Shirley, Vivien och Mae hittades på ett fält långt ute i ingenstans av en ung tjej som är dotter till den veterinär vi använder vid mer komplicerade fall – Peter Maderas. Tjejen som tidigt fått lära sig av sin pappa att man ska ha empati med djur, hon har ett riktigt stort hjärta. När hon fick se de dumpade små valparna som satt på fältet så tog hon in dem i bilen på en gång och körde direkt till pappas mottagning. De små valparna hade de där hjärtskärande tomma och skrynkliga valpmagarna vi alltför ofta får se i vårt arbete. Valpmagar ska vara stinna, runda och goa, och absolut inte skrynkliga och tomma. Nästintill alla gårdshundar och ägda hundar är okastrerade och parar sig därför med andra ägda eller lösspringande gatuhundar, och när ägarna helt plötsligt sitter med några oönskade valpar hemma på gården så är det sorgligt nog så att de oftast lastas in i bilen och körs en bit bort och dumpas åt sitt öde. Där sitter de sedan långt, långt ifrån sin mamma och då de inte kan ta hand om sig själva så dör de av svält ganska så snabbt om det inte är så att någon får syn på dem och hjälper dem. Dessa fyra små valpar hade turen i sin stora otur att bli sedda av någon som brydde sig om dem och undsatte dem.

De fyra valparna kördes sedan direkt till Peters mottagning och fick där både valpfoder och sina första sprutor med vaccin. Sedan fick de komma till vårt hägn i Suceaug så fort vi hade plats efter några hundar lämnat för ett nytt liv i Sverige. I vårt hägn bor alla syskon tillsammans och de stojar, brottas och lever om precis som valpar ska göra. De små underbaringarna letar bara efter sina för-alltid-hem för hur tryggt och säkert det än är i hägnet så är det så att ett hägn inte är ett hem, och varje hund förtjänar att bli älskad, ompysslad och få långa härliga promenader och i gengäld så ger de dig all kärlek som finns. Vi vet ju inte vem varken mamman eller pappan är så vi kan inte säga vilken storlek det blir när de blir vuxna, men de ser än så länge ut att bli mindre än medium.

Vi hoppas snart få se de här söta sykonen sätta sina fyra tassar på svenska mark så att deras liv kan börja på riktigt! Tom är lite blyg och vill gärna att man närmar sig lite försiktigt så att han är säker på att du bara vill honom väl. Inte så konstigt med tanke på hans början här i livet.