Tod

Född Nov 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Bröderna Ted och Tod hittades av Vasile på en bakgata. De låg där i en ömklig liten hög tillsammans med en syster, och Vasile drog slutsatsen att de blivit dumpade. En smärtsamt vanlig företeelse i Rumänien. Ingen tik lämnar sina valpar i den åldern så oskyddat. De tikar som får valpar på gatan är alltid väldigt duktiga på att hitta små gömmor där valparna är så väl skyddade som hon bara kan åstadkomma. När valpar hittas i diken, i vägkanter, på trottoarer eller ängar så vet vi att de blivit dumpade av någon vars okastrerade ägda tik fått oönskade valpar. Det är endast ett försvinnande litet fåtal av de ägda hundarna i Rumänien som får vara inomhus, så du förstår hur lätt det då blir valpar. Ingen av valparna var speciellt pigga utan gav ett litet apatiskt intryck så Vasile tog med dem till vår veterinär Andreea och där togs det prover som visade att de alla var sjuka i Parvo. Det är en sjukdom som vi vaccinerar mot här i Sverige. Andreea satte in behandling omgående som både Ted och Tod svarade bra på, deras syster däremot klarade sig inte, och när vi förstod att hon inte skulle klara sig utan det var bara en tidsfråga innan hon dog så fattades beslutet att bespara henne lidandet och hjälpa henne att somna in.

Ted och Tod däremot funderar inte längre över vad som varit, utan ägnar dagarna åt att busa med varandra i brist på annan sysselsättning i hägnet. De är båda så busiga och charmiga som bara valpar kan vara, och nu när deras besvärliga början i livet är till ända så växer de och frodas – och tack och lov för det! Vi vet ju inte hur varken mamman eller pappan ser ut, så vi kan inte säga hur stora de kommer bli men måste vi gissa så tror vi att de blir mediumstora hundar, men vi har haft fel förut.

Vill du ge en valp en chans att växa upp hos dig, och vill ge en ett för-alltid-hem som varar hela livet bortom den söta valpperioden så är du varmt välkommen in med en intresseanmälan på den här charmknutten!

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu