Tindra

Född 2012
Höjd ca 35 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

Tindra och hennes dotter Tyra hittades i en by en bit nordost om hägnet av Vasile när han var ute på ett ärende. De båda var på jakt efter föda kring en sopcontainer. De var båda magra och eländiga och Vasile som visste att det fanns lite plats i hägnet efter det att en transport lämnat för Sverige stannade och lockade på de båda hundarna. De var inte svårövertalade alls utan närmade sig med lågt viftande svansar i hopp om att han hade lite mat att bjuda på. Vasile som alltid har några konservburkar med delikat doftande hundmat i bakluckan öppnade upp en och la ut på marken. De båda kastade sig över den här oväntade och härliga måltiden och svalde utan att tugga. Vasile tog därefter in dem i sin bil och åkte tillbaka till hägnet med dem. Vi har funderat lite på deras bakgrund och hur det kommer sig att de fortfarande hängde ihop. Tindra är ju uppskattningsvis ca 7 år gammal och och hennes dotter Tyra ca 5 år gammal. Vi tänker att de förmodligen varit ägda och kunnat få lite mat då och då, men kanske slutade de att mata dem, kanske ägaren dog och de fick vandra vidare.

Livet har inte varit enkelt för mor och dotter i alla fall, så mycket har vi förstått. Dottern Tyra har ett riktigt stort ärr över ansiktet som måste varit ett riktigt otäckt sår. Det är något rörande över att de båda hållit ihop hela livet och de är verkligen båda två ett par fantastiska hundar.

Vi hoppas få se lyckan vända för Tindra och Tyra och i den allra bästa av världar skulle de få fortsätta sitt liv tillsammans, men Tindra kommer att klara sig fint när hon blir erbjuden ett hem för första gången i sitt liv med allt som hör till det. Tindra har nog aldrig ens varit inomhus i sitt liv, och vi kan inte ens drömma om hur hon skulle uppleva en mjuk hundbädd, eller ännu bättre en soffa. Det skulle vara paradiset för henne. Tindra är en mjuk och härlig tik som tycker mycket om den uppmärksamhet hon kan få av Vasile och Alina.