Thiago

Född 1 februari 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I mitten av april 2020 fanns dessa fyra små valparna, Sansa, Leah, Thiago och Giana mitt bland soporna ute i Suceagu. De små pluttarna har troligtvis samma bakgrund som många av de valpar vi tar in, alltså att de är födda till någons okastrerade gårdshund och sedan när de börja göra ljud ifrån sig har man åkt iväg och dumpat dem. Detta känns mer troligt då en klok mammatik inte hade lämnat sina små utsatta och nära vägen.

Som om detta inte var tillräckligt med lidande i deras små liv var de alla sjuka i parvo. Parvo är en av många anledningar till att vi driver vår kastreringskampanj. För att minska risken att sjukdomen sprids och för att färre djur ska bli sjuka och dör plågsamt. Parvo är ytterst ovanligt i Sverige. Svenska hundar och varenda hund som adopterats genom HSH vaccineras mot det. Alla hundar som adopteras genom oss är parvofria. Men tyvärr tar denna sjukdom fruktansvärt många valpliv i Rumänien. Detta är valpar som oftast redan är oönskade i denna värld, att dessutom bli sjuk är hjärtskärande miserabelt. Denna sjukdom ger ofta hög feber, kraftigt nedsatt allmäntillstånd, kraftiga kräkningar och blodiga diarréer som i sin tur kan orsaka stor vätskebrist.

Alla valparna togs till veterinären Andreea som gett dem vård och nu är helt friska från parvo och vaccinerade mot det. Även Andreeas döttrar har hjälpt till ta hand om valparna, som ni kan se bild på, hela familjen har gjort sitt yttersta för att hjälpa denna kullen bli friska och starka. Nu när de blivit krya är de jakt på sina egna föralltid-hem där de kan leva sina bästa hundliv. Just nu är de trygga i vårt hägn på ASIPA där de delar kennel med våra andra busungar.  Efter dessa motgångar som små bebisar så förtjänar de verkligen att få leva bekymmersfria och kärleksfyllda liv.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu