Terrence

Född Okt 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vasile hittade mamma Tammie med de små valparna Talika, Terrence och Theo när han var på väg från hägnet i Fantanelle och såg en liten, liten valp tulta ut i vägkanten. Han stannade bilen och gick in på den tomten som valpen kom ut från. Där hittade han två valpar till och mamma Tammie som bara gick på tre ben när hon kom honom till mötes. Hennes bakben var helt felvinklat och skvallrade om ett gammal självläkt benbrott. I huset verkade det inte bo någon alls, så Vasile tog helt enkelt och lastade in den lilla familjen i bilen och tog med sig den till Andreeas veterinärmottagning där de fick stanna några dagar och få behandling och säkerställa att de var fullt friska, och då alla valpar var fulla av både loppor och löss så det fick de också behandling för detta. Då mamma Tammie hade det gamla självläkta benbrott så tog Vasile henne med till en ortoped i Oradea nära den ungerska gränsen så snart som de små kunde klara sig utan sin mamma. Där konstaterades det att det inte gick att reparera hennes ben, och eftersom man gjorde bedömningen att det var något som fortfarande var smärtsamt för henne p g a hur det hade läkt ihop så fanns det tyvärr ingen annan råd än att amputera hennes bakben. I skrivande stund så är hon just upphämtad av Vasile och de båda är på tillbaka till hägnet där hon får återförenas med sina små valpar och hon kommer också att komma upp för adoption inom kort.

Den här lilla kullen är som alla andra valpar – sorglösa, lever i nuet och stojar och sover om vartannat – helt omedvetna om sin väldigt sorgliga bakgrund så blickar de bara framåt i livet. Vi hoppas hitta de allra bästa hemmen till dem här i Sverige så att de kan få leva sina bästa hundliv. Vi vet ju mamma Tammies storlek och hon är ca 40 cm i mank och det är troligt att valparna blir i hennes storlek, men det är inget som vi kan veta med säkerhet då det är långt ifrån lika sin mamma utseendemässigt och vi inte har en aning om hur pappan ser ut, men någorlunda nära i den storleken förmodar vi åtminstone att de blir.

Söker du en bästa vän för livet och är beredd på det långsiktiga ansvaret som en hund innebär, har du också tiden och kärleken att erbjuda så kanske någon av de här godingarna skulle kunna vara för dig. Vi hoppas snart få se dem här i Sverige, och de kan komma hem fr o m Februari.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu