Tanja

Född 2013
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerade tikar
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Tanja sågs av Alinas vän Magda när hon var på Ecarisaj som de Rumänska dödshägnen kallas. Det var tydligt att Tanja mådde väldigt dåligt i sin mörka cell, och Magda tog henne därför därifrån och med sig hem till sig i förhoppningen att hon skulle kunna finna ett hem till honom och på så sätt hamnade han under adoption. Samtidigt tog hon med sig Ben som delade cell med Tanja då de både tydligt for illa. De hundar som hamnar i Ecarisaj har alla det gemensamt att de hittats på gatan och där kan de ha hamnat av en mängd anledningar. De kan ha varit ägda men satts ut på gatan ändå, vi har sett många exempel på att människor lastar in hunden i bilen och sedan åker ett par mil hemifrån och helt enkelt släpper ut hunden, trygg i att den då inte ska hitta hem igen. Han kan också ha fötts på gatan och levt på egen tass under sina år. Vi vet helt enkelt inte något om det, utan det vi vet är att de fångats av en hundfångare och där mött sitt öde.

Tanja har de där extra speciellt utrycksfulla örona som visar precis vad hon tänker. De står rakt upp när hon uppmärksammar något och läggs utefter nacken om det är så att hon pratar med just dig. Precis lika förtjusande som hennes öron är hela Tanja. Hon är charmig tik i sina allra bästa år. Pigg och alert har hon alltid koll på allt, spanar efter om det kan hända något särskilt spännande. Hon fungerar bra med alla människor som hon träffar på och med alla andra hundar. Hon är en positiv hund som gärna vill vara nära och få uppmärksamhet. Kan hon ställa sig längst fram i kön för att få kel så gör hon det. Tanja är en tjej som är framåt, och med gott självförtroende.

I Tanja kommer hennes framtida familj möta en härlig kompis som kommer att vara lika villig att ta sig ut på långa härliga promenader som att hänga i soffan om kvällarna. Lite aktivering där emellan tror vi också att kvicktänkta Tanja skulle uppskatta. Här finns en riktig guldklimp för den som vill ta sig an denna lilla skönhet.