Tammie

Född 2017
Höjd ca 40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vasile hittade mamma Tammie med de små valparna Talika, Terrence och Theo när han var på väg från hägnet i Fantanelle och såg en liten, liten valp tulta ut i vägkanten. Han stannade bilen och gick in på den tomten som valpen kom ut från. Där hittade han två valpar till och mamma Tammie som bara gick på tre ben när hon kom honom till mötes. Hennes bakben var helt felvinklat och skvallrade om ett gammalt benbrott. I huset verkade det inte bo någon alls, så Vasile tog helt enkelt och lastade in den lilla familjen i bilen och tog med sig den till Andreeas veterinärmottagning där de fick stanna några dagar och få behandling och säkerställa att de var fullt friska, och då alla valpar var fulla av både loppor och löss så det fick de också behandling för detta. Då mamma Tammie hade det gamla självläkta benbrott så tog Vasile henne med till en ortoped i Oradea nära den ungerska gränsen så snart som de små kunde klara sig utan sin mamma. Där konstaterades det att det inte gick att reparera hennes ben, och eftersom man gjorde bedömningen att det var något som fortfarande var smärtsamt för henne p g a hur det hade läkt ihop så fanns det tyvärr ingen annan råd än att amputera hennes bakben strax nedanför den stora lårmuskeln.

Det märks på Tammie tydligt hur mycket benet har smärtat henne då hon har blivit en helt ny hund efter amputationen. Tammie som verkligen har levt ett hårt liv under sina få levnadsår visar ingenting av de själsliga ärr hon har här i hägnet. Hon är en framåt, nyfiken, sprallig och positiv hund som verkar tycka att allt är toppen, och på det sättet så slutar hundar verkligen aldrig att förvåna en – deras förmåga till att leva här och nu är makalös! Hon är snabb som vinden när hon flyger fram i bus, och är inte hindrad av att bara ha ett bakben.

Har du det extrastora hjärtat som inte bryr sig om att en hund har tre ben, och inte fyra? Då kanske Tammie är en hund för dig. Hon är en guldklimp – kärleksfull och rolig och vi hoppas att vi snart får välkomna henne till Sverige.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu