Tami

Född 2018
Höjd ca 40cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Bokad

I slutet av januari 2021 räddades Jolie och Tami från slummen Pata Rât, även känt som ”Clujs soptipp”. Det började som en vanlig soptipp och har senare utvecklats till det värsta slumområdet i Cluj. Människorna och djuren där lever i stor misär och nöd mitt bland allt skräp, det är ett område på cirka 9 hektar som är uppdelar i olika läger. Pga grund av deras avskildhet från resten av Cluj har det bildats som en egen subkultur där och det osar av lidande från hela stället. Det är otroligt tragiskt att under 2020-talet människor och djur fortfarande tvingas leva i sådan utsatthet, de som bor där har blivit bortkastade från samhället och gör sitt yttersta för att försöka överleva minut för minut, dag efter dag. I vår kastreringskampanj arbetar även med att hjälpa hundarna i slumområdet genom att informera människorna om hur våra insatser minskar födelsen av gatuhundar för att kunna få bukt på gatuhundsproblematiken.

Tami räddades av Julia som är en svensk veterinärstudent på universitet i Cluj. Hon hade under tre veckors tid åkt till slummen och matat Tami och byggt upp en relation med henne. Hon bodde i stor nöd precis som alla hundarna där. Hon hade lyckats söka skydd från de olika farorna som råder där samt den isande vinterkylan på en gammal, smutsig madrass, i en av de övergivna slumkåkarna, ni kan se bild på det nedan. Efter nästa transport anlänt till Sverige fanns mer plats i hägnet och Tamis kunde tas dit, till räddningen. Hon är fortfarande lite mager som ni kan se i bilderna, men hon kommer snart att fått upp ett friskt och gott hull, tack vare den näringsrika maten som det bjuds på i hägnet.

Julia har berättat att Tami är ”så busig, framåt och bara vill mysa och vara nära. Hon är verkligen en liten tjej med ett stort hjärta”. Och Andra har även sagt att Tami är ”en utav de mest tillgivna hundar jag har stött på, och jag har träffat på många under mitt liv”. Ni hör ju själva vilken toppenpingla denna vackra hund är.

Trots att hon tar dagen som den kommer och har sol i sinnet, får man inte glömma bort den stress hon levt i förut och ge henne tid, kärlek och tålamod som vilken hund som helst. Tami kommer att bli en helt ljuvlig levnadskamrat åt den som väljer att dela sitt hjärta och liv med henne.