Talaya

Född 2013
Höjd ca 50-55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vasile fick ett samtal av en man som har en liten gård uppe i bergen som omgärdar Cluj. Utanför ladan på gården hade en tik som rört sig i området placerat sina små valpar som bara var ett par veckor gamla. Mannen visste ingen råd vad han skulle ta sig till men då han hade hört om Vasiles arbete med hundar hade han till slut fått tag på hans nummer, och nu undrade han om Vasile kunde ta valparna och mamman. När Vasile kom upp så låg valparna ensamma utanför ladan medans mamma Talaya var ute och sökte efter mat, men hon kom släntrande ner för backen efter en stund och undrade vad som stod på. Hon visade ingen rädsla för Vasile eller visade några tecken på att försöka beskydda sina valpar, utan hon närmade sig med glatt viftande svans som om hon förstod att här var det någon som ville hjälpa henne som kom till hennes undsättning. Det var en enkel sak för Vasile att lasta in både Talaya och hennes valpar Tamaris, Tally, Tanika, Tawny, Tao, Terzo, Trent och Tennie i bilen för vidare färd mot hägnet.

När den lilla familjen väl anlänt till hägnet fick de en egen kennel att bo i och det halmades upp i kojan så de skulle ha det mjuk och skönt. Talayas positiva sinne fortsatte att visa sig och hon är en sagolik svansviftare som vill väldigt, väldigt väl. Vi tror inte att hon varit ägd, har hon det så har hon förmodligen varit en fårhund som satts ut att vakta får och därefter får klara sig mer eller mindre på egen hand. De hundarna rör sig ofta iväg från där de placerats ut i jakt på mat, så det Rumänska systemet med att bara sätta ut dem är inte fungerande för att inte tala om vilket djurplågeri det är att överge hundar i en fårhage på vinst och förlust.

Som du ser på filmen så är hon en gosegris av rang och behöver få massvis av kärlek i sitt nya hem. Hon är väldigt tillitsfull och har all potential att bli den mest fantastiska familjemedlemmen man kan tänka sig. Hon är mild till sin läggning och har tagit väldigt god hand om sina valpar. När filmen tas är de uppskattningsvis ca 7-8 veckor gamla och hon kommer snart att få flytta ifrån dem när de blir för vilda. Söker du bästa lurvhunden som är i sina allra bästa år så är Talaya en hund för dig.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu