Sydney

Född 2017
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

En äldre kvinna i byn Floresti i närheten av Cluj hade märkt att en vovve befann sig i närheten av hennes hem och ofta letade efter mat. Så hon bestämde sig för att lägga ut mat till honom när hon hade möjlighet men damen var sjuk så hon kunde inte se till att han dagligen fick mat och hon hade inte själv möjlighet att ta in honom till sitt hem. Den äldre damen fick även höra rykten om att hennes granne tröttnat på att hunden strök omkring i närheten av deras hem och hade tänkt att lägga ut gift för att ta död på honom. Den äldre kvinnan ville absolut inte låta det ske så det var därför hon hörde av sig till veterinärtandläkaren Raluca i Floresti, som vi använder oss av när hundarna behöver tandvård, hon i sin tur kontaktade vår veterinär Andra som tog in vovven till vårt hägn. Och det är på så sätt som vår kära Sydney kom till vårt hägn. Vi vet inte om det är så att Sydney har fötts på gatan eller om han har varit en ägd hund som man tröttnat på och sedan åkt iväg och övergivit.

Denna charmiga kille är otroligt snäll mot alla människor som han stöter på men vi vill gärna se att han kommer till ett hem utan andra hanhundar då han har svårt för dem. Vi vet inte vad det kan bero på men troligtvis är det något trauma han bär på i sitt bagage som har påverkat honom och satt sina spår i själen. Därför är det som sagt det bästa för honom att komma till ett hem där han inte behöver leva med eller stöta på andra hanhundar alltför mycket i sin vardag. Utöver detta så är han hur snäll som helst och vi tänker därför att det bästa hemmet för Sydney är någon som söker en riktigt trogen följeslagare, och en människa som har kunskaper kring hundar som kan arbeta med honom och hjälpa till att lära om honom.

Energiknippet Sydney är en go kille som man aldrig kommer att ha en tråkig stund med. Han är den typen av hund som passar för någon som tycker det är roligt att aktivera och arbeta tillsammans med sin hund, vare sig det är bruksträning eller något annat och som enbart arbetar med positiv förstärkning i sitt hundliv. När han blir glad har han svårt att tygla den lycka som sprider sig i hela kroppen på honom så lite passivitetsträning för att hjälpa honom komma ner i varv, är nog också en god idé att öva på. För honom är livet i ett hägn dötrist och han längtar som bara den att få komma där ifrån och att få komma till sitt eget föralltid-hem där han kan få utlopp för all den energi och glädje som finns inom honom. För den som har erfarenhet av denna typ av hundar så kommer Sydney med all sannolikhet att bli en äkta livskamrat som kommer förgylla livet. Han är full av kärlek och vill bara kunna dela den med någon som kommer ge honom den tryggheten han längtar efter. Den som väljer att ta sig an Sydney kommer få en helt otrolig vän för livet som är hundra procent lojal, arbetsvillig och kärleksfull. Låt er inte avskräckas av vår oslipade diamant.