Stjärna

Född Dec 2018 - Finns i Lysvik
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Stjärna gör skäl för sitt namn. Hon är en riktig liten stjärna nämligen, inte bara är hon en bedårande söt liten raggsocka, hon lär sig också att vara en hund i Sverige med stormsteg. Stjärna kom till Sverige i maj månad och bor för närvarande i ett familjehem i mellansverige. Här bor hon med en annan hund och det går hur bra som helst, och familjen har nyligen blivit med kattunge och det tycker Stjärna är väldigt spännande så vi kan också säga att hon är kattvan, även om hon är lite klumpig än i umgänget med tanke på att hon ännu inte är så gammal. Barn finns inga i familjehemmet, men när Stjärna träffar några på sina promenader så viftar hon glatt på svansen och vill gärna hälsa och få lite gos. Det där med att gå i koppel förstår hon nästan hela tiden, men blir det något som är för spännande så fungerar det inte hela vägen om vi säger så – med andra ord är Stjärna som vilken unghund som helst som behöver lära sig ett och annat under tiden hon blir vuxen. Hon är dock en helt underbar unghund, så är du intresserad av ett raggigt charmtroll och skulle tycka det var roligt att ha en Stjärna i familjen så tror vi det är helt rätt tänkt.

Så vad är då Stjärnas bakgrund undrar du? Blenda, våran fyrfota hjältinna som är mamma till lilla Stjärna, hittades på ett fält strax utanför en by några mil utanför Cluj. Vasile fick ett samtal från en kvinna som hört talas om vårt arbete, och hon berättade att ute på ett fält strax utanför byn så fanns det en hund med små valpar, och kvinnan undrade om Vasile kunde komma och ta hand om tiken och hennes små. Det här var på sen eftermiddag så det var först dagen efter som Vasile åkte till platsen för att rädda Blenda och hennes valpar, när han kom fram och närmade sig så såg han att av de tre valparna var det bara en som fortfarande var i livet. De andra två valparna var tyvärr bortom all räddning och redan döda. Inom parantes sagt så är det just detta fruktansvärda lidande som små valpar möter under korta levnadsveckor som gör att vi arbetar så intensivt med kastreringskampanjer. Hursom, Vasile lockade in lill Stjärna och när hon pep till förskräckt av att helt plötsligt befinna sig i någons famn så kom Blenda som ännu hållit sig på lite avstånd farande för att se vad hon kunde göra för sin enda återstående lilla valp, och då gick det lätt att ta in henne också. När båda var tryggt inne i transporten fick Blenda passa på att få sig massor med mat på sin färd tillbaka till ASIPA. Sjtärna var vid hennes infångande inte mer än ca 3 veckor gammal så hon fick fortfarande nöja sig med den mjölk som Blenda kunde ge.

Stjärna har haft den för rumänska valpar stora förmånen att faktiskt växa upp med sin mamma som hon har haft en stor trygghet i, och hon har verkligen varit en fantastiskt tålmodig och fin mamma, och hur mamma Blenda ser ut det vet vi, men Stjärna liknar inte henne alls så vi gissar att den okända pappan är den hon liknar mest. Eftersom vi inte vet hur pappan ser ut så kan vi inte heller sia om hur stor Stjärna blir när hon blir en vuxen hund, men Blenda är en mediumhund.