Stevie

Född 2017
Höjd ca 25-30 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Stevie hittades av Alina på en bygata inte så långt ifrån det ena av våra hägn i Suceaug. Han sprang tillsammans med en annan mindre hund på gatan och dessvärre var det bara Stevie som lät sig fångas av Alina. Den andra hunden var alltför skygg för människor för att våga sig fram när Alina klev ut ur bilen och hällde ut mat till dem båda. Stevie åt sig snabbt mätt, och när Alina drog sig tillbaka så vågade även den andra hunden sig fram för att äta. Alla hundar far väldigt illa på gatan, men små hundar har det än svårare än de lite större då de har svårt att hävda sig gentemot dem och få tag på mat så Alina tog med sig Stevie i bilen tillbaka till tryggheten i hägnet. Hon har varit tillbaka för att leta efter den andra hunden, men den har ännu inte setts till igen tyvärr.

Stevie hade som du ser på bilderna vad som kallas för cherry eye och det är en röd svullnad av en tårkörtel som normalt finns på baksidan av blinkhinnan men som fallit fram. När Stevie kastrerades så passade man även på att åtgärda hans åkomma, det är ett lätt kirurgiskt ingrepp där man syr tillbaka tårkörteln sitt ursprungliga läge. Vi har snart nya bilder på Stevie som visar hans bedårande lilla ansikte utan åkomman.

Han är en liten hund i ett behändigt format för de som tycker extra mycket om små hundar, och han är också en liten kelgris som är väldigt förtjust i uppmärksamhet. På filmen ser du Stevie och unghunden Maggie ha en stund tillsammans med vår fotograf Diana på förgården till hägnet i Suceaug. Det liv som han har levt har inte riktigt kunnat erbjuda det, men han är en knähund som precis börjat upptäcka hur härligt det är med närhet till oss människor. Han är öppen, glad och positiv och kommer väl överens med alla de andra hundarna han träffar på i hägnet. Han har ett gott självförtroende som det anstår en kille som levt på egen tass, och han hävdar sig inte mot de andra. Han har ett varmt hjärta och är en riktig liten goding som vi snart hoppas få se här i Sverige.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu