Stella

Född Okt 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

I mitten på december så ringde Vasile upp oss efter att ha varit i det kommunala dödshägnet för att lämna av mat till de arma själar som befinner sig där. Han hade där passerat ett hägn som var fyllt av små valpar Stella, Stevie, Polly, Leroy, Layla, Iris, Freddie, Dennis, Amanda, Alison, Rhonda, Sharona, Angie, Maxwell som levde under fruktansvärda förhållanden. Valparna hade inget skydd för det iskalla regnet som föll, de hade ingenstans där de var skyddade från vätan underifrån eller kylan som omgav dem, och när Vasile passerade så stod de där och hoppade upp och ner bakom gallret och sökte hans uppmärksamhet. Så fort det lämnat en transport till Sverige så åkte han dit och hämtade upp dem för att ta dem till hägnet. Hos oss lever de fortfarande ute, men de har varm och god halm som byts varannan dag, och de har tak över huvudet i hundkojorna där de kan värma varandra i den mjuka och torra halmen.

Hos oss har de funnit sig väl tillrätta och de busar och röjer runt precis som valpar ska göra i deras ålder, och när Alina eller vår fotograf kommer in till dem så är de alldeles till sig över att få lite uppmärksamhet. Vi hoppas att vi snart får se dessa sötnosar i svenska hem.

Vi vet inte vem varken mamman eller pappan är och kan därför inte säga hur stora de kommer att bli, men det lutar åt mediumstorlek.

Stella är den av valparna som har tagit illa vid sig av sin tråkiga start i livet. Hon verkar inte heller utseendemässigt vara besläktad med någon av de andra kullarna bland de här 14 valparna som satt i hägnet, och därför har hon nog helt andra upplevelser med sig från sin första tid i livet. Alina kommer att ge henne lite extra tid för att jobba lite med hennes rädsla, men som adoptör bör man ha i åtanke att hon nog kräver lite extra arbete för att bli en trygg hund. Vi ser därför inte att hon ska till en barnfamilj där det lätt kan bli stojigt.