Stefanija

Född Aug 2020 - Finns i Mellansverige
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Vår fina Stefanija är en pigg, alert och arbetsam tjej som verkligen hade tyckt om att träna saker som agility eller rallylydnad. Hon är en den typen av hund som behöver jobba med huvudet och kommer att vara hur lättränad som helst för den som är en hunderfaren person. Hon är trevlig mot människor men kan bli lite överexalterad. Hon kan bli lite osäker i början kring andra hundar men efter hon lärt känna dem går det hur bra som helst. Stefanija kan bli reaktiv i koppelgång och stressad vid plötsliga händelser, så som människor som dyker upp och har lätt för att jaga upp sig, hon behöver även passivitetsträning för att hjälpa henne gå ner i varv, dessa är saker som familjehemmet jobbar på med henne. Hon är lugn och man hjälper henne att ha det som rutin i vardagen, som exempelvis att man bestämmer inget bus inomhus. Hon klarar av att bo med barn om de är lugna och inte bidrar till att hon går upp i varv. Hon hade klarat av att bo i lägenhet om den är ljudisolerad, ett hem i en lugn miljö är det som hon hade trivts som allra bäst i. Bakom allt detta finns en vanlig och sprallig unghund som letar efter sin stabila människa som kan hjälpa henne att blomstra.

Här kan ni läsa om Stefanijas bakgrund: Det känns som att vi upprepar denna historia allt för ofta, som en trasig skiva som hakat upp. Men återigen har vi ett sorgligt fall av oönskade valpar som fötts till en okastrerad tik och har varit ovälkomna innan de ens fötts. En av våra anställda i Suceagu känner en man vars tik nyligen fått valpar och han vill inte ha med dem att göra och hade de inte räddats av oss så hade han själv haft ihjäl dem. Den anställde berättade att denna tik brukar få en kull om året och att varje gång är det samma visa med valpar som mister livet så fort de föds. Vår anställde försökte förgäves att få honom att ta med sig tiken till oss och få henne kastrerad gratis men det vägrade han då han anser att det är en tiks syfte att föda valpar. Det är både fysiskt lidande att tvinga henne bära kull efter kull samtidigt som det är psykisk tortyr för henne att behöva få sina valparna bortslitna ifrån sig efter varje gång.

Det är en helt absurd logik att hävda att en tik ska föda valpar som man ändå inte vill ha. Då låter man liv efter liv födas endast för att dö och tiken får utstå trauma efter trauma när sina valpar slits ifrån henne gång på gång. Vi arbetar i en brant uppförsbacke med att försöka motarbeta denna mentalitet som råder, det är ett hotande tankesätt som leder till att flera djur får sätta livet till helt i onödan. Bara för att folk har intalat sig själva att djuren är satta på denna jord för dem att missbruka. Då det har börjat införas mer lagar kring djurskydd i Rumänien och större krav på att folk ska kastrera sina hundar för att minska gatuhundsproblematiken och lidande för djuren då många av de oönskade avkommor antigen has ihjäl eller dumpas för att klara sig på egen hand,  kommer denna man att anmälas för att detta inte ska få fortsätta att ske. Som sagt så driver vi en kastrationskampanj där folk kan få sina hundar kastrerade gratis hos oss, mannen hade inte behövt göra mer än att släppa av henne och sedan hämta henne några dagar senare efter hon återhämtat sig på vår eftervårdavdelning. Valparna fick namnen Aleks, Arseni, Ellaria, Eros, Ferdinand, Leonidas och Stefanija. ¨

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu