Sparky

Född Okt 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Sparky och hans syskon Scotty och Sassy hittades dumpade på gatan i en förort till Cluj mitt i den smällkalla vintern. Cluj ligger i de Transylvanska bergen, där är vintrarna lika iskalla som somrarna är heta. Vi vet ju inte hur de hamnade där i vägrenen i den bistra kylan, men vår erfarenhet är att många valpar dumpas så fort de börjar kräva ordentlig mat och blir för ljudliga. De är förmodligen födda av en okastrerad ägd hund som parat sig med någon annan hund, och efter en tid så blir valparna bara till besvär. Det vanliga är då att man lastar in valparna i bilen och åker tillräckligt långt hemifrån så att de inte ska kunna ta sig tillbaka. Det är grymt, det är eländigt och tyvärr något vi ser mest hela tiden.

De här små sötnosarna kom i alla fall under vår vård, och det är vi glada för då vi nu får möjligheten att låta dem få en andra chans i livet och möta sin framtida för-alltid-familj här i Sverige. De, som alla andra valpar, lever för dagen och finns här och nu, så deras sorgliga bakgrund visar de inte några spår av. På filmen kan du se när de sprallar runt med Alina i hägnet och är så sorglösa som just bara valpar kan vara. De tumlar runt med varandra på dagarna och har det nu hur bra som helst, men som vi brukar säga – ett hägn är inte ett hem. Det är endast ett hem som kan erbjuda en hund ett fullödigt liv med promenader, kärlek, soffhäng, upptåg och få tugga på ben, och deras liv idag är långt ifrån det. Livet i ett hägn är väldigt långtråkigt, och där finns inte mycket sysselsättning, utan det är mest en förvaring (om än trygg) i väntan på ett nytt liv, en ny chans.

Som du förstår så vet vi inte vem varken mamma eller pappa är så vi kan inte säga hur stor Sparky kommer att bli som vuxen hund. Får vi gissa, så tror vi runt medium, men vi har haft fel förr för valpar de växer så olika.