Sonja

Född 2018
Höjd cirka 30 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vårt ljuvliga lilla charmtroll med sitt bedårande och ovanliga leende Sonja räddades från ett liv där hon suttit på kedja. Mest sannolikt är det så att hon suttit på den korta kättingen ända sedan hon var en liten valp och hade fått förbli där resten av sina dagar om inte hon hade räddats av vårt team. Det är vanligt i Rumänien att hundar aldrig får leva utanför sina ägares hem under hela sina liv och får aldrig sätta en tass inomhus och vara en verklig del av familjen. Det är långt ifrån de hundliv som vi ser som en självklarhet i Sverige där hundarna är sitter med i soffan när det är fredagsmys.

Tack och lov är söta Sonja nu i vårt hägn där hon tas väl om hand om och kanske för första gången får uppleva positiv uppmärksamhet från människor som vill henne väl. Hon är en snäll liten tjej som får bo inne i huset som vi har i hägnet då hon gärna tar sig ut på egna äventyr annars. Vi gillar inte alls att se hundar i kedja så detta är den bästa lösningen för annars tar den här lilla hunden tar sig utan problem över stängslet som är strax över två meter högt om det är så att hon känner för att ta sig en liten tur och lukta på vad som finns därutanför hägnet. Rumänien är farligt för hundar, och därför vågar vi inte låta henne göra det även om hon tar sig tillbaka när hon tycker det är dags.

Som ni kan se har denna goa tjej även sitt unika leende som beror på att hon har haft det för trångt i munnen och därmed har tänderna fått flytta sig så bäst de kan för att göra plats åt dem alla. Det är ingenting som påverkar henne fysiskt eller åsamkar henne någon smärta utan det gör bara att hon har ett speciellt smil.

Sonja är en härlig hund och vi vet inte hur hon beter sig med sina ”utflykter” när hon kommer till Sverige kan vi ju inte förutsäga, men möjligen kan det bli svårt att ha henne lös, eller så är det inga problem alls med den saken när hon får en långt mer stimulerande tillvaro än vad hägnet kan erbjuda. Det vi vet däremot är att hon är en riktig liten gobit som kommer att bli en ljuvlig livskamrat till den som väljer att adoptera henne.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu