Sirius

Född Sep 2014
Höjd ca 60 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Sirius hittades av Raluca som är en god vän till Alina. Raluca var vid ett shoppingcenter då hon fick syn på en svart, mager hund. Ute var det iskallt och hon berättar att hon tyckte att det var som om den svarta hunden mest väntade tålmodigt på att dö. Hon tog honom i sin bil och åkte till en veterinär som konstaterade att han hade hög feber och många infekterade sår på sin kropp. Utöver det så hade han också lunginflammation. Raluca fick med sig antibiotika och en uppmaning att se till att hunden hade ett varmt ställe att bo på de närmaste 10 dagarna. Raluca bor inte så stort och hemma har hon två andra räddade hundar och två räddade katter, så det fanns ingen annan råd än att sätta in ett element i garaget och låta hunden bo där. Raluca döpte hunden till Sirius och efter det så har hon försökt att hitta ett shelter som kan ta emot honom, men utan framgång. I Rumänien är det få som bryr sig om djuren, och de som gör det har sina hägn fulla precis som vi har. Det är som ni förstår en helt annan verklighet i Rumänien än här i Sverige.

Raluca berättar vidare att hon tog honom för kastration när han blev bättre och Sirius bor fortfarande i hennes garage där han får mat och promenader ett par gånger om dagen. I sin vilja att försöka hitta någon som kan ta sig an honom har hon även låtit honom gå lite olika kurser för att lära sig gå i koppel och lite allmän uppfostran vilket han har klarat galant. Hon beskriver honom som en helt underbar hund som tycker mycket om människor och är väldigt förtjust i barn. Hans osäkerhet kring andra hundar gör att hon tror att han passar bäst som ensamhund. Det är otivelaktigt så att han råkat illa ut under sin tid på gatan av andra hundar, och det är väl det som skapar den här osäkerheten hos honom. Vår tanke är att han behöver få landa i trygghet och därefter brukar det allra mesta ordna sig för våra adopterade hundar, även deras osäkerhet. Vissa hundars öden tar en extra hårt i hjärtat och Sirius öde faktiskt ett sådant.

Sirius bor för närvarande kvar i garaget och trots att han behöver bo där många timmar själv så har aldrig något blivit förstört, eller att han gjort något inne. Raluca har berättat Sirius historia med stor kärlek och avslutar den med ”Please, give him a chance to live” och det är något vi stämmer in i. Vi hoppas få se Sirius här i Sverige inom kort så att han kan få börja leva sitt bästa liv, ett liv som varje hund förtjänar med allt vad det innebär av godbitar, promenader och smekningar av lena hundöron i soffan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu