Sinbad

Född 2005
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Okastrerad hane
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Sinbad har ganska nyligen kommit till vårt hägn från en tillvaro hos ett äldre par i Sutu som är en by ligger högt upp i de rumänska bergen ovanför Cluj. Det äldre paret har räddat ett flertal hundar och haft dem alla i sin trädgård, men en dag så fick mannen cancer och började söka efter någon som skulle kunna hitta hem till hundarna. Flera av dem har vi tagit, och de flesta har hittat hem här i Sverige. Men vårt hägn fylls på ideligen av hundar från gatan, valpar, skadade hundar och andra akutfall så vi kunde inte ta dem alla. Nu har mannen avlidit och hans fru har ingen möjlighet att själv ta hand om de hundar som var kvar, och då är Sinbad en av de som nu fått komma. Trots att det äldre paret är djurvänner så har hundarna i deras vård levt under hemska förhållanden. De har haft det trångt, smutsigt men med mat för dagen sedan vi kom in i bilden då Vasile hela tiden åkt dit med mat som donerats från Sverige.

Vi har adopterat ut många olika hundar under årens lopp. Det har varit valpar, hundar i sina bästa år, äldre hundar och hundar med handikapp och de har alla fått kärleksfulla hem här i Sverige, men aldrig tidigare har vi lagt upp en hund så gammal som Sinbad till adoption och vi hoppas att kunna hitta någon som vill ge honom ett hem och låta honom få uppleva kärleken åtminstone en gång i sitt liv – oavsett om det blir för ett år eller flera. P g a Sinbads ålder vill vi inte söva honom, och därför är han okastrerad vid hemkomst.

Sinbad som levt alla sina år utan att någon gång ens fått ett namn har nu äntligen i alla fall blivit döpt, och Alina berättar att han är så nöjd när han nu fått komma till oss. För första gången har han en egen hundkoja som är proppfylld av mjuk och härlig halm. Han kan inte tro sin lycka över att ha det så härligt och han skiner av lycka och viftar på svansen så fort någon dyker upp, han är helt tagen av denna lyx. Våra ögon tåras när vi tänker på hur han skulle uppleva det om han kunde få chansen till en egen mjuk säng, lite kärleksfulla smekningar och en trygg egen människa. Vi håller tummarna för att du finns därute, du som har ett hjärta så sprängfyllt av kärlek till hundar att du skulle kunna tänka dig att ge Sinbad denna ljuvliga lyxtillvaro.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu