Simon

Född 2019
Höjd ca 35cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Vi har emellanåt hjälpt en äldre dam som heter Luci och som bor i bergen utanför Cluj med att kastrera hennes hundar och katter samt att stötta dem med foder till sina djur. Luci är en godhjärtad kvinna som gjort sitt bästa under de omständigheter som hon lever i, för att se till att sina djur har det så bra som möjligt. Det är kanske inte samma standard av djurhållning som vi har i Sverige men hon har gett vartenda uns av kärlek som hon har inom sig åt sina djur och det är underbart att se.

En av de som arma själar som hon tog sig an i februari 2021 som hon hittat vandrandes runt ensam är Simon. Han bara dök upp i närheten av deras hem från en dag till en annan, något som är ett vanligt tecken på att hunden blivit dumpad. Då Luci och sin make bor ganska ödsligt utan några hus i närheten så kände väl någon att det var ett bra ställe att åka ut och överge sin hund utan att någon skulle märka det. Att hundar dumpas är tyvärr en vanlig företeelse i Rumänien som sker när någon på det allra grymmaste viset bestämmer sig att avsäga sig sitt ägaransvar genom att helt enkelt dumpa den levande varelse som funnits i deras vård. Som ni förstår har Luci ett stort hjärta och tog sig an den lille hunden men hade själv inte möjligheten att behålla honom då hon redan har så många andra skyddslingar på sin gård så bad hon Alina om hjälp att finna ett föralltid-hem i Sverige åt honom. Simon tillsammans med kompisen Amira togs till vårt hägn i Suceagu.

Han är en helt underbar liten hund som är vänlig mot alla han stöter på vare sig det är människor eller djur. Han är en kontaktsökande och trevlig liten krabat som njuter till fullo av att få lite kel och närhet. Söker du en härlig hund i ett väldigt charmigt format så kanske Simon är hunden för dig. Trots att han med all sannolikhet blivit sviken av sin förra människa har han inte förlorat hoppet om att det även finns folk som bara vill honom väl. Han letar efter du som aldrig kommer att svika honom utan bara älska honom villkorslöst. Det kommer att bli mycket kel och mycket gos för den som väljer just honom till sin livskamrat. Han är helt enkelt en charmig liten gentleman som tillföra en massa kärlek i ditt liv.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu