Sigge

Född Aug 2020 - Mellansverige
Höjd cirka 50cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Trots att han inte befunnit sig i Sverige så länge är han ändå en stabil, glad och snäll hund som inte tackar nej till bus. Han är en fridfull individ och har ett artigt förhållningssätt till andra hundar där han leker fint med dem, samt är trevlig mot de människor han stöter på. I nuläget bor han tillsammans med en annan hund där det funkar bra. Då allting är nytt för honom i Sverige i nuläget så tycker han att det är lite otäckt när det är för mycket människor och trafik runtomkring, när han har funnit tassfäste och med träning tror vi att han kommer att reda ut även det galant. Sigge går fint i koppel och tycker det är roligt att få spralla loss när han har på sig en spårlina. Han har beskrivits som en riktig kelgris som njuter innerligt av att ligga nära och gosa. Familjehemmet tror att han hade kunnat passa in i en barnfamilj så länge det är hundvänliga barn och familjen respekterar honom och vad det innefattar att ha hund, i nuläget bor han i ett hem utan barn. Sigge funkar fint ihop med de katter han har stött på när han varit på besök i andra hem där det finns katt. Han hade mått som allra bäst utav att bo i ett mindre, lugnare samhälle. Allra bäst hade varit i ett hem med trädgård men hade även funkat bra i ett lägenhetshus med färre lägenheter men hans allra högsta dröm hade varit att få bo i ett hus på landet. Kort sammanfattat så är detta en otrolig kille som gör framsteg varje dag och kommer att bli en helt fantastisk bästa vän åt den som väljer att adoptera honom.

Här kan ni läsa om Sigges bakgrund: Mila, Kimmie och Sigge kommer från byn Florești som ligger cirka en halvtimme ifrån Suceagu, där vi har vårt hägn. De var ägda hundar men vi använder termen ”ägd” väldigt löst här då det inte är i närheten av vad det egentligen bör betyda vilket är att vara älskad, omhändertagen och beskyddad. I stället tillhörde de några människor som inte ville ha med deras existens att göra och hade slutat att mata dem. Vi kan inte veta med säkerhet men kan med all sannolikhet anta att de är verkningarna av när folk inte kastrerat sina hundar och det sedan sätts fler oönskade liv till värden vars förefintlighet som endast ses som en börda. De räddades därifrån av en godhjärtad kvinna som även räddat hunden Siberia. Hon tog med sig dem till hägnet för att få dem kastrerade gratis hos oss i vår kastreringskampanj och hade senare tänkt att försöka hitta hem åt dem på egen hand. Men efter ingreppen när de låg på vår eftervårdsavdelning och vilade ut, kom kvinnan och våra veterinärer gladeligen överens om att vi kunde behålla dem och försöka finna föralltid-hem åt dem i Sverige.

Vi vet inte med säkerhet vad det är för raser i Sigge, troligtvis är han en blandras över flera generationer vilket är vanligt bland de oönskade hundarna i Rumänien. Vi gissar på att han inslag utav någon av de fyra rumänska herdehundsraserna, antingen carpatin eller bucovina i sig med tanke på den fina teckningen han har i ansiktet, men kan som ni förstår inte vet med säkerhet.

När Sigge först kom till hägnet var han en mjuk och försiktig kille som ni kan läsa om ovan men det kärleksfull behandling, socialisering och chansen att få slappna av och bara vara valp så har han utvecklats i raketfart och visat oss alla vilken busig och härlig kille som funnits där innerst inne. Han är en riktigt rolig hund som kommer att bjuda på mycker skratt och den som adopterar honom kommer nog aldrig att ha en tråkig stund. Detta är en energisk ung kille.

Nedan kan ni se ett videoklipp från när Julia besökte den valpkennel han nu sitter i och myste och busade med honom och de andra lite. Som med alla unghundar kommer han att behöva mycket stimulans och få chansen att få utlopp för den energi som finns inom honom. Julia berättar att han tyckte det var jättekul när hon lekte ihop med honom och hon tror att han hade tyckt det var superskoj att få testa på något som sök eller någon annan aktivitet tillsammans med sin föralltid-familj.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu