Siberia

Född 2019
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vår vackra Siberia hade först räddats från gatan av en annan djurskyddsorganisation i Cluj och togs sedan till oss för att kastreras. Efter hon kastrerats fick hon vila på vår eftervårdsavdelning, när vår Andra gick in för att ge henne antibiotika och smärtstillande skrek Siberia ett själkrossande skri, innan hon ens hunnit röra henne eller försiktigt ge henne sina mediciner. När Andra försökte lugna henne ännu mer med sin mjuka röst och milda smekningar så skrek Siberia ännu mer. Vi alla tror att hon tidigare har blivit misshandlad och var livrädd för att Andra skulle dela ut slag mot henne istället för att försiktigt och lugnt ta hand om henne. I det ögonblicket beslutade Andra sig för att behålla Siberia i vårt hägn istället för att den andra föreningen skulle släppa ut henne på gatan igen. Vi är otroligt tacksamma att Andra fattade detta beslut, då ett fortsatt liv på gatan endast att förvärrat Siberias livskvalitet och tro på det goda som finns här i världen. Varje dag sedan dess har Andra lugnt och försiktigt umgåtts med Siberia för att bygga upp hennes tillit och självförtroende. Nu får hon lov att smeka och mysa med henne utan bekymmer och Siberia viftar alltid glatt på svansen när hon får se henne och bjuder gärna in till lek. Under den skyddsrustning av rädsla, som sakta men säkert håller på att brytas ned finns där en vänlig och leksen hund.

Det var en chock för henne i början att komma till vårt hägn i Suceagu och för första gången få erfara att det faktiskt är så att människor kan vara snälla mot en, det konceptet har nog inte funnits i hennes värld förut. Siberia håller sakta men säkert på att utforska denna nya företeelse och vårt team gör sitt yttersta för att hjälpa henne lära om sina gamla och inrotade instinkter om att hålla sig ifrån folk. Vi märker att det ändå finns en nyfikenhet som vill komma fram. Hon bär på en tillit som vill våga tro att denna gång kommer det inte att sluta dåligt och att bli omhändertagen är ju faktiskt ganska härligt och den håller vi på att forsätta att nära.

Den som adopterar Siberia får vara beredd på att det kommer att ta en del tid och tålamod för att hjälpa henne känna sig säker så att hon vågar blomma ut och ta för sig av det goda som livet har att erbjuda. Men det är absolut inte omöjligt, vilket vi har sett utifrån den utveckling hon gjort i hägnet. När hon väl känner sig säker tror vi att man kommer att få en av de mest trogna vännerna som går att finna. Siberia är en oslipad diamant som aldrig förut haft chansen att få känna sig som en älskad familjemedlem och nu vill vi ge henne den möjligheten. Vi hoppas att det finns någon där ute som är villig att ge vår söta tjej det hundliv som hon förtjänar.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu