Sharona

Född Okt 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

I mitten på december så ringde Vasile upp oss efter att ha varit i det kommunala dödshägnet för att lämna av mat till de arma själar som befinner sig där. Han hade där passerat ett hägn som var fyllt av små valpar Sharona, Stella, Stevie, Polly, Leroy, Layla, Iris, Freddie, Dennis, Amanda, Alison, Rhonda, Angie, Maxwell som levde under fruktansvärda förhållanden. Valparna hade inget skydd för det iskalla regnet som föll, de hade ingenstans där de var skyddade från vätan underifrån eller kylan som omgav dem, och när Vasile passerade så stod de där och hoppade upp och ner bakom gallret och sökte hans uppmärksamhet. Så fort det lämnat en transport till Sverige så åkte han dit och hämtade upp dem för att ta dem till hägnet. Hos oss lever de fortfarande ute, men de har varm och god halm som byts varannan dag, och de har tak över huvudet i hundkojorna där de kan ligga i den mjuka och torra halmen.

Sharona har en neurologisk skada som gör att hon rör sig väldigt högt med sina tassar och är lite klumpig i sina rörelser. Vi gissar på att det är en förlossningsskada som det handlar om. Det påverkar inte hennes humör eller psyke, utan det är endast rörelseapparaten som det handlar om. Är det någon som är i skriande behov av att komma hem så är det just Sharona. Träning, bra mat och kosttillskott är ju A och O för Sharona och det får hon inte tillräckligt eller något av i hägnet. Eftersom det är en neurologisk skada så kommer hon aldrig att röra sig normalt som andra hundar, men vi har konsulterat med en veterinär som tror att hon kan bli bättre i sina rörelser än vad hon är idag med hjälp av att få röra sig på större ytor o s v.

Har du det extra stora hjärtat som inte bara brinner för utsatta hundar, utan även de utsatta hundarna med handikapp, kan du tänka dig att adoptera Sharona så blir vi och hon vansinnigt lyckliga. Som vi var inne på tidigare så är Sharona en helt normal hund i huvudet, och behöver precis som alla andra hundar motion, stimulans och glädje i sitt liv, och hon kommer inte att sitta i ett hörn och vara tacksam för att ha fått komma hit, utan hon kommer att vara lika busig och stollig som alla andra unghundar som får upptäcka ett nytt liv långt, långt bort från tristessen i hägnet.