Shah

Född Nov 2017
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Shah hittades tillsammans med sina systrar Mireya och Thesha i en lada. De var alla svårt undernärda till den grad att de små valparna hade tappat all päls. Vettskrämda fördes de ut därifrån till en veterinär för att testas för om de hade några sjukdomar. Tack och lov hade de varken valpsjuka, parvo eller något annat. Det var endast bristen på föda som gjorde att de liknade kinesiska nakenhundar. Väl inne på ASIPA så var de otroligt skygga men vande sig snabbt vid människor som de aldrig tidigare träffat på i sitt liv och kom ut ur sitt skal. De fick valpfoder som kom donerat från Sverige tillsammans med extra vitamintillskott och mineraler och idag har pälsen åter växt ut och de är magiskt nog positiva och glada valpar som glatt kastar sig över Alina och de andra människorna i hägnet. Shah som var skyggare än sina systrar till en början är idag full av bus och vill stoja som alla andra valpar, han älskar att busa med sina systrar och står Alina still för länge i närheten av de här vovvarna så har de båda snart med gemensamma krafter slitit upp hennes skosnören, det är den roligaste leksak som de än så länge träffat på. Det hoppas vi kunna ändra på, vi ser framför oss ett liv där de kan få så mycket kärlek och omvårdnad som kan ges någon hund.

Vi vill så hjärtans gärna se att Shah snart kan få lägga sin sorgliga start i livet bakom sig och få ett hem i Sverige. Skulle du adoptera Shah så har du gjort en underbar insats och som belöning kommer du få all kärlek du gett i retur tiofalt. För det är ju så det är att vara hundägare – all kärlek kommer tillbaks med ränta och lite till. Vissa hundar biter sig ju fast mer än andra hos oss i föreningen, och systrarna Mireya och Thesha och Shah är sådana. Våra hjärtan brast när vi såg skicket de kom in i, och nu när vi ser dem flamsa runt som valpar ska så vet vår lycka inga gränser.

Shah har kommit en så otroligt lång väg redan nu. Hans första månader i livet handlade om att överleva med nöd och näppe, därefter har han kommit till hägnet där han skaffade en adoptivmamma i en tik. Efter det så har utvecklingen i honom bara fortsatt, och idag jublar vi för det är så fantastiskt att se de framsteg han gjort, och vi önskar så att han ska få ta ännu flera steg i livet och faktiskt få veta vad kärlek och uppmärksamhet egentligen är. I dag tar Shah för sig av det som det futtiga livet i hägnet har att erbjuda och Shah har överlevt mot alla odds, men här är han – en underbart söt och charmig valp som inte ens är medveten om vilket paradis som kan vänta honom. Shah har dock fortfarande svårt att lita till människor och behöver en väldigt tålmodig ny familj som kan ge honom tid att utvecklas, och det är nog så att det också kan ta lång tid. Vi tror att Shah behöver andra hundar runtomkring sig som också kan visa honom vägen. Shahs möjligheter ökar om han får bo i en lantlig miljö, och hos någon som har erfarenhet och vilja att jobba med en skygg hund.