Sessi

Född ca 2010
Höjd ca 35-40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vår veterinär Andra blev kontaktad på facebook av en kvinna i Cluj som har ett stort hjärta för djur, kvinnan berättade att en person hon kände hade sett hur Sessi dumpats vid sidan av vägen, och att hon nu rörde sig fram och tillbaka i området, och att hon var nära en trafikerad väg. Andra svarade att vi kunde ta emot henne och bad dem åka ut och lägga ut lite mat till Sessi och sedan ta in henne, och sagt och gjort så åkte kvinnan och en väninna ut och la ut lite mat till henne och hur det såg ut där ser du på den här filmen. De båda kvinnorna gick ut och plockade in Sessi och körde henne till vårt hägn där Andra fick möjlighet att undersöka henne lite närmare och kunde konstatera att detta var en äldre tik, och förmodligen så dumpades hon för att hon tjänat ut som vakthund eller vad nu hennes roll kan ha varit.

Sessi är en mjuk och försiktig tik – dels är hon nog en mjukis till sin natur, men som du också kan se på den här filmen som Diana filmar på henne så är hon väldigt försiktig och undergiven när hon närmar sig människor och det är klart och tydligt att hon har blivit illa behandlad och har lärt sig den hårda vägen att närma sig människor med försiktighet, och helst komma nästan krypande på magen. Det är hjärtskärande att se, men när hon känner lite mer trygghet så är hon väldigt tillgiven och kommer nära och vill gosa. Nu sägs det ju att man inte kan lära gamla hundar sitta, men det vi ju alla att det inte är sant, och därför hoppas vi hitta den fina människan eller familjen som vill ge Sessi några fina sista år fyllda av kärlek och omtanke så kommer hon våga ta för sig lite mer, och så kan hon dra en lång suck av lättnad över att vara trygg och säker från alla faror som tidigare lurat i hennes liv.

På en av bilderna här ser du henne posera tillsammans med vår veterinär Andra. Ett hägn är inte ett hem, och vi hoppas gärna att få se henne lämna det så snart som möjligt för lite härligt soffmys istället. Det är inte för alla att adoptera en gammal tik, men vi hoppas ändå hitta den personen och är det just du som är den så är du varmt välkommen in med en intresseanmälan. Vi och Sessi håller tummarna för en snar resa till Sverige!

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu