Santiago

Född Feb 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vår bedårande Santiago hittades i slutet av april 2020, han stod ensam ute på ett fält och såg förvirrad och rädd ut. Han hade sökt skydd i det hålet som ni kan se i bilderna nedan, Cristina som ingår i vårt team ställde ut maten utanför för att locka fram honom då han sprang förskräckt in där när han såg att hon närmade sig. Troligtvis har hen inte stött på snälla människor under sitt korta liv och var osäker på om Cristina skulle dels ut slag eller göra något annat läskigt och smärtsamt. Istället så bjöd hon på godsaker och gav honom kärlek och kel, troligtvis första gången Santiago fått uppleva det.

Vi tror att han tillhör den oändliga skaran av valpar som föds till oönskade liv i Rumänien, när han sedan börjat göra väsen av sig och bli ”jobbig” har man åkt iväg och övergett honom för att klara sig på egen tass. Det är en vanlig förekomst i Rumänien och många valpar har dött då de inte överlevt på egen hand då världen är en farlig plats för en ovetande och rädd liten valp.

Vi är glada att han upptäcktes av våra eldsjälar Cristina och Alina som kunde föra honom till trygghet och sakta men säkert visa honom att det även finns människor som vill honom väl. Han är nu trygg i vårt hägn men hans själsliga ärr är inte ännu läkta från traumat av att blivit lämnad och säkert förr bara fått uppleva tuffa tag från människor. Han bor i en kennel tillsammans med våra andra valpar på ASIPA där han har det roligt och kan brottas med dem för full rulle under dagarna, äta sig mätt i magen och vila ut i en säker och varm hundkoja om nätterna.

Santiago är mjuk och försiktig liten pojke och vi önskar att han ska hitta ett underbart föralltid-hem som kan guida honom till att bli en kille som slutar vara rädd och kommer börja våga att ta för sig av allt det goda som finns i världen.

Det kommer inte att gå över en natt utan det krävs mycket kärlek, tålamod och köttbullar att stötta till att bli en modig pojke. Men det är absolut inte omöjligt man behöver bara vara beredd på att det kan ta sin lilla tid men när man väl vunnit hans förtroende kommer man att känna sig ärad att han låtit just dig få hjälpa honom blomstra ut. Det finns inget mer fantastiskt än att ha en blyg kille och sedan få visa dem att de är helt trygga för första gången i sitt liv.

 

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu