Samsonia

Född 2018
Höjd ca 55cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Samsonia blev räddad från ett dödshägn eller Ecarisaj som det heter på rumänska av en vän till Alina. Det här dödshägnet ligger ungefär 10 mil från vårt hägn i Cluj i en stad som heter Alba Lulia.

Du kanske undrar vad dödshägn är för något? Det är ett bestialiskt och föga fungerande sätt som den rumänska staten försöker att hantera gatuhundsproblematiken med och som innebär att hundar fångas in på gatan av hundfångare och tas till Ecarisaj. De här dödshägnen är privat ägda och får betalt av respektive kommun för varje hund de fångar, sedan får de betalt för hundens uppehälle i 14 dagar innan kommunen slutar att betala. Som du säkert förstår så drivs inte dessa dödshägn av några djurvänner, utan de tjänar pengar på att ta in så många hundar som möjligt, och när de 14 dagarna har gått så avlivas hundarna och så snurrar det på i ett grymt pengahjul.

Alinas vän har inte själv möjlighet att ta hand om henne som hon tog ut därifrån och bad därför Alina om hjälp att finna hem åt henne och rädda henne från det grymma öde som hon annars skulle mött. Vi i föreningen arbetar ju med kastrationskampanjer och försöker på alla sätt visa olika kommuner att det är ett mer framgångsrikt sätt att hantera gatuhundsproblematiken på – för att inte tala om att det är ett humant sätt och det enda rimliga om man har en tillstymmelse till hjärta i kroppen.

I dödshägnen så är det hemska miljöer och beroende på tidigare erfarenheter och vilken typ av hund det är så blir de mer eller mindre märkta av sin tid där. Det är oftast kedjerökande, arga och underbetalda män som hanterar hundarna helt utan empati.

Samsonia är en mycket rädd tjej som tagit extremt illa vid sig av den hemska miljön som Ecacarisaj är. Under tiden hon satt där inne var hon så pass stressad att hon vägrade att äta, hon mådde fruktansvärt dåligt av det högljudda och hårda klimat som finns i de vedervärdiga ställena. Hon är en hund som innan hon kom till oss sannolikt aldrig har till något annat än rädsla i sitt liv. Troligtvis har hon till och med känt av det enda sedan hon låg i sin mammas livmoder och fått livnära sig på hennes rädsla och aktsamhet mot människor som inte behandlat henne väl. Tänk att ha försiktighet så djupt rotat i sitt dna och leva med den ångesten och klumpen i magen med en osäkerhet om folk kommer vilja en väl och smeka ens kropp med mild beröring eller åsamka hårda slag.

Vad Samsonia har varit med om innan hon kom till oss vet vi inte exakt förutom att hon suttit i det kommunala dödshägnet i Alba Lulia. Vi kan dock genom hennes beteende se att hon har själsliga ärr och har den hårda vägen troligtvis fått bevittna den råa och hemska sidan mänskligheten. Samsonia om någon är hundra procent värd att älskas och äntligen få läka inombords. Få chansen att slappna av och få komma till sitt eget föralltid-hem hos förstående människor som vet hur man vårdar en traumatiserad själ. Det finns all möjlighet för henne att rehabiliteras och bli en harmonisk individ men hon behöver hjälp. Finns det någon där ute som är den rätta människan för vår guldiga skönhet? Hon förtjänar hela världen och lite till, vi vill så gärna kunna ge det till henne.