Russel

Född Juni 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I början av september 2020 fick volontärerna Måns och Andrea som besökte hägnet uppleva en otrolig räddningsaktion tillsammans med Călin. De räddade tre små valpar som levde i ett gryt inuti en håla i skogen. Där fanns en fjärde valp vars rester ni kan som hade förmultnat och förvandlats till en pöl av skinn och päls. Med all sannolikhet hade den vågat sig ur deras trygga lilla gryt och sedan blivit byte åt något rovdjur eller inte hittat tillbaka ner i boet och svultit där ute. Valparna har fötts där ute och aldrig förut träffat på några människor, de är skygga var skygga när de först kom till hägnet men hade turen att Måns och Andrea var där som kunde lägga extra tid på dem och ägna dem extra mycket kärlek. Mamman var inte där första dagen när de hämtade in valparna men nästa dag åkte de u tigen och räddade henne också så att hon skulle kunna återförenas i tryggheten med sina ungar och hon inte endast får känna att sina valpar tagits från henne medan hon själv måste klara sig på egen tass ute i det vilda. Här kan ni se ett videoklipp på när valparna räddades.

Andrea och Måns fick äran att döpa denna lilla familj som det var med och räddade. Mamman har fått namnet Tici och valparna Palinka, Bertrand och Russel. Alla fyra har nu fått en egen kennel i Fântânele och det gott med tak över huvudet, en varm hundkoja att kura upp sig i om nätterna, alltid tillgång till mat och vatten och får uppmärksamhet och kel av personalen. Mamma Tici har gjort ett toppenjobb med sina små och sett till att de är rultiga och välgödda trots de omständigheter som de alla levt i. Som ni kan se i videon nedan är valparna lite försiktiga av sig och har aldrig förut stött på människor. Det enda de förut känt till innan de kom till oss var tryggheten av att bo innan i sin lilla håla i skogen. De har fått mycket gos och uppmärksamhet av Måns och Andrea och även av vår personal som håller på att visa dem att människor inte är farliga. Har man aldrig sett en människa förut så kan vi förstå att det känns lite märkligt för dem i början. De har all potential till att bli ljuvliga familjemedlemmar och kommer att tina så länge man kommer ihåg nyckelorden tid, tålamod, kärlek och köttbullar. Vi vet inte med säkerhet hur stora de kommer att bli som fullvuxna då de troligtvis är blandraser över flera generationer, kanske blir de som mamma Tici som är cirka 55cm hög eller så brås de på sin okända pappa.

Vi hoppas inte att ni avskräcks av deras försiktighet då de är fortfarande valpar och har all möjlighet i världen att blomstra ut till härliga individer. Vi tror att få komma till ett föralltid-hem kommer att göra susen för dem eftersom då får de chansen att komma till folk som kan lägga ner all sin tid och energi på att bygga upp deras självförtroende och visa dem att det finns massor av härliga saker att uppleva här i världen utanför en håla i skogen och en kennel i ett hägn. De behöver bara få erfara mer av det goda livet har att erbjuda och efter det tror vi att de aldrig kommer att vilja sluta utforska och gå på skojiga äventyr. Dessa söta små syskonen letar efter de som har plats i sina hjärtan och liv för en liten parvel som inte haft en lätt start och kan hjälpa att guida dem till att bli självsäkra individer som vågar ta för sig av allt det goda som livet har att erbjuda.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu