Ruff

Född Jan 2018
Höjd ca 40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

När styrelsen var nere i Rumänien hade vi just varit och lämnat av en infångad mamma med dygnsgamla valpar i hägnet och var på väg mot nästa mål när en hund springer upp mitt på vägen. Vi såg honom tack och lov i tid och stannade direkt bilen. Vasile åker aldrig utan en bur i bilen, och det var nu tur att den just var tom för där kunde vi ju inte lämna Ruff. På filmen här i länken ser du hur det gick till när han kom in. Vi hade tyvärr ingen mat med oss att locka den svultna Ruff med men med Vasiles rutin så lyckades vi ändå få in honom och lastade in honom i bilen och vände genast tillbaka till hägnet mot hägnet. Vi tror att Ruff blivit dumpad vid sidan av den här vägen då han hade det där stressade och jagade uttrycket som hundar ofta har när de blivit utslängda, och de inte vet varken ut eller in i sin nya verklighet. Att dumpa hundar som man inte längre vill ha är tyvärr vanligt i Rumänien, och det vanliga tillvägagångssättet är att åka tillräckligt långt bort för att de inte ska hitta hem och öppna bildörren och kasta ut hunden helt enkelt. De hundarna går sällan från vägen i någon tanke att tryggheten snart ska komma tillbaka, och det slutar ofta i att hunden blir påkörd.

Nu har Ruff funnit sig tillrätta i vårt hägn ASIPA och har visat sig vara en underbar och levnadsglad kille som uppskattningsvis är ca 1,5 år. Han har glimten i ögat och har tonvis med charm. Han kommer väl överens med både hundar och människor och vi tror att han kan passa i de flesta hem.

Vill du se när Ruff fångades in så följer du den här länken

Söker du en söt ”raggsocka” i sina bästa år som kan hänga med dig i livet så kanske Ruff är en hund för dig. Han kommer att bli ett härligt sällskap, och förgylla dina dagar det vågar vi lova. Hans tacksamhet för den uppmärksamhet han får nu är stor, men han vill alltid ha mer. En riktigt kärleksfull kille helt enkelt.