Rosie

Född Juli 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Systrarna Rosie och Daisie hittades i början av augusti 2020. De låg dumpade mitt på en gata i Suceagu och räddades tack och lov av en snäll kvinna som direkt tog med sig dem till sitt hem. Hon ringde vårt team i Suceagu och bad oss om hjälp. Hon sa att hon kunde ta hand om valparna men behövde stöttning i form av foder, mjölkpulver, med mera tills de hade genomgått sina första vaccinationer och efter det kunde de komma till vårt hägn. Den snälla kvinnan erbjöd sig att hjälpa till så gott hon kunde men inte själv hade alla medel för att göra det och eftersom valparna var så små när de fanns och behövde noggrann uppassning och omsorg, var detta den bästa lösningen istället för att de skulle in direkt i hägnet. Vi är så tacksamma damens stora hjärta och att hon inte endast lämnade valparna åt sitt öde utan valde att öppna sitt hjärta och hem. Världen behöver fler människor som sprider sådan godhet.

Vi kan aldrig veta helt hur det kom sig att de låg mitt på gatan i Suceagu. Vi kan spekulera i att de troligtvis blivit dumpade där för att klara sig på egen tass här i världen. Någonstans där ute finns en stackars mamma som fått sina valpar slitna ifrån sig. Det måste vara helt hjärtskärande för henne, full av hormoner och viljan att skydda sina små barn utan få möjligheten till det. Detta känns mest troliga versionen, då den plats de hittades på inte var ett tryggt ställe som en klok mamma hade lämnat sina älskade små barn medan hon är ute och letar efter mat åt dem. Vi kan anta att de är valparna till någons okastrerade gårdshund och nu när de börjat kravla runt och göra väsen av sig har man insett har man kommit fram till att nu är det dags att göra sig av med dem.

Vi vet inte med säkerhet vilka raser som finns i dem men vi kan gissa oss fram till att de nog har karpatisk och/eller bucovina herdehund i sig. Utifrån den karaktäristiska teckningen i ansiktet som den rasen har, den har även dessa två raringar. Däremot vet vi inte hur stor bråkdel av deras dna som är av denna ras då de med all sannolikhet är blandraser över flera generationer och därför är det nästintill omöjligt att avgöra hur stora de kommer att bli när de vuxit färdigt. Nu är sötnosarna Daisie och Rosie tillräckligt stora och busiga att det är dags att finna egna föralltid-hem åt dem. Det bästa de vet är att busa med varandra och sedan ta långa tupplurar efter sina brottningsmatcher, varvat med lite matpauser, alltså är de som vilka valpar som helst. Förutom att de varit med om traumat av att slitas från sin mor vid ung ålder. Hon kan komma till Sverige först i november, då hon har fullbordat sitt vaccinationsprogram och är tillräckligt gammal för att kunna kastreras. Vi hoppas att vi snart får se dem leva som lyckliga och bortskämda familjemedlemmar i hundparadiset Sverige. Vill du ha en av dessa gullungar är det bara att skicka in en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu