Ronja

Född Mars 2014
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Ronja sågs av Alinas vän Magda när hon var på Ecarisaj som de Rumänska dödshägnen kallas. Det var tydligt att Ronja mådde väldigt dåligt i sin mörka cell, och Magda som fastnade i Ronjas sorgsna ögon tog henne därför därifrån och med sig hem i förhoppningen att hon skulle kunna finna ett hem åt den vackra hunden. Hur Ronja hamnade i Ecarisaj vet vi inte, men alla hundar har det gemensamt att de hittats på gatan och orsaken till att de finns där kan vara flera. De kan ha varit ägda men satts ut på gatan ändå, vi har sett många exempel på att människor lastar in hunden i bilen och sedan åker ett par mil hemifrån och helt enkelt släpper ut hunden när de tycker att hunden blir en belastning, de åker tillräckligt långt för att vara trygga i att hunden då inte ska hitta hem igen. Ronja har med största säkerhet varit ägd, då hon påminner om en rottweiler och inte bär några typiska drag av gatuhund. Att Ronja har en sorglig bakgrund är då ett som är säkert.

Ronja är en med ett stabilt psyke och hon har haft godheten att inte döma alla oss människor efter tidigare upplevelser. Hon är en riktigt stor kelgris som vill ha närhet så mycket som möjligt, och det är ju inte så konstigt då hon tillbringar många långa dagar i hägnet utan uppmärksamhet – vem skulle inte törsta efter det då? När vår fotograf Diana är på besök så vill Ronja bara vara nära. Ronja uppfattar vi som en väldigt följsam och positiv hund som kommer att bli en underbar familjemedlem. Vi har inte sett spår av några särskilda rädslor hos henne, men med det inte sagt att det ändå kan finnas där.

I Ronja kommer hennes framtida familj möta en härlig kompis som kommer att vara lika villig att ta sig ut på långa härliga promenader som att hänga i soffan om kvällarna. Lite aktivering där emellan tror vi att Ronja skulle uppskatta precis som alla andra hundar. Drunknar du också i Ronjas ögon så är det bara att skicka in en intresseanmälan.