Rocky

Född 2014
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Våran underbaring Rocky har bara tre ben, men det kan du aldrig tro när du träffar honom. Vigt och ledigt rör han sig som om han hade alla fyra kvar i behåll. Han hoppar högt upp på hundhusen och när man kommer nära honom så ger han dig gärna tassen. När vi besöker honom så vill han absolut inte att vi ska gå, han gör allt han kan för att få oss att stanna kvar för bara någon minuts kel, och någon minut till, och någon minut till och så håller det på. En kärvänligare hund får man leta efter.

I dag finns Rocky hos ett äldre par som räddat hundar från gatan som har varit särskilt utsatta. Det gamla paret är till åren och mannen är sjuk i cancer och de ringde därför Vasile och Alina och sa att de inte längre kan ta hand om de hundar de har. I vårt hägn är det just nu ont om plats och vi har ingen möjlighet att ta dit dem allihopa men har lovat hjälpa till att finna dem en framtid. Det gamla paret har aldrig varit i kontakt med någon organisation där de kunnat adoptera ut hundarna, och de har därför suttit hos dem alldeles för länge. Även om det funnits trygghet för dem och mat för dagen, så är det inga bra förhållanden för någon hund att leva i. Ett hägn är aldrig ett hem och kan inte jämföras med det, det är bara förvaring. Tyvärr har det äldre paret också satt Rocky i en kedja, en anledning till att vi vill få honom därifrån så absolut snabbt det bara går. Rocky är väldigt skuttig och vill gärna ta sig ut ur sitt hägn. Vi är väl medvetna om att ingen hund ska vistas i kedja, och tro oss – det smärta oss enormt och så fort vi får en ledig plats så kommer han över snabbare än kvickt till vårt hägn hos ASIPA.

Har du kanske det där extra stora hjärtat och vill ge en sån här kille en chans i livet att få möta paradiset i Sverige, något som han inte vet existerar och nog inte kan drömma om. Det är speciellt att adoptera en trebent hund, det ska vi inte sticka under stol med. Det finns en berättelse här på hemsidan som du kan kika på där en adoptör berättar hur det är att adoptera en trebent hund. Nu är det viktigt att komma ihåg att Rocky inte alls verkar veta av det, utan är full av spring i sina ben och har samma behov som alla andra hundar som har ytterligare ett ben. Rocky har ett nedsatt pris p g a sitt handikapp. Vi vill så hjärtans gärna få se Rocky här i Sverige, är det du som kan ge honom den möjligheten?
** UPPDATERING
Nu är Rocky hos oss på ASIPA, och i länken finns en film på honom. Äntligen slipper Rocky kedjan.