Rita

Född 2016
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

När vi i styrelsen var nere på besök så åkte vi också till dödshägnet som heter Ecarisaj. Där förvaras hundar under vedervärdiga förhållanden. Just Rita hade fångats in av en hundfångare med små valpar. Eftersom man på Ecarisaj inte bryr sig om hundarna överhuvudtaget eller bryr sig om att tänka hela vägen sattes de små valparna in i ett hägn där några ådrog sig parvo. De vistas i skrivande stund hos en veterinär där de behandlas. Flera av de andra valparna fick aldrig sjukdomen och vi hoppas få se dem alla komma upp för adoption när vaccinationsprogrammet är klart för dem. Rita hade ett fruktansvärt sår på sin hals när vi såg henne, och vi bestämde oss för att ta ut henne och hjälpa henne med såret och lägga upp henne för adoption när hon hade läkt. Det var ett bitsår hon hade och ett ganska rejält sådant, vi tror att hon har fått det när hon försvarat sina valpar, men vi vet inte såklart.

I dag har såret läkt och Rita mår hur bra som helst. Hon har börjat finna sig tillrätta i sin nya miljö i vårt hägn och hon har börjat visa sin personlighet. Rita är en mild, mjuk tik som gärna iaktar sin omgivning med tassarna majestätiskt i kors. Men det finns också mycket bus i den här tiken, även om det inte syns på bilderna för när vi fotograferade den här lördagen så var det stekande hett i Cluj och hundarna har knappt ork att röra på sig i hettan.

Vi tror att Rita kan passa in mest varsomhelst i sitt nya liv. Hon är trots sin historia och den behandling hon fått utstå en väldigt kärleksfull hund med ett varmt hjärta. Hon är klok, lyhörd och streetsmart som bara en gatuhund kan vara, och den familj som adopterar henne kommer att ha en lojal vän för livet. Ritas tilltro till människor behöver växa eftersom hon har utstått mycket, men hon längtar så mycket efter närhet och kärlek och med lite tid och tålamod från hennes nya familj kommer hon att bli en fantastisk hund.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu