Riona

Född 2017
Höjd ca 25cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I mitten av augusti 2020 räddades lilla Riona av Giovani som arbetar i vårt hägn i Suceagu. Hon hade tidigare tillhört en av hans grannar men den personen hade tröttnat på Riona överlag och hennes skall. Därför hade han tänkt att avliva henne om inte Giovani hade tagit henne därifrån. Tyvärr är detta en vanlig företeelse i Rumänien, att en del ser på sina hundar som lätt utbytbara ting som man kan göra sig av med när man tröttnar, istället för att se sina vovvar som levande varelser. Vi är otroligt tacksamma för att Giovani fick nys om detta och kunde rädda Riona från att dömas till döden, för något som så simpelt som att bara existera på ”fel plats”.

Hon är en skygg liten tjej som har svårt att lita på människor, antagligen har hennes förra ägare inte varit så snäll mot henne. Så hon vet inte om att det finns folk som också vill henne väl. Nu när hon är i trygghet hos oss så ska vi ge henne all den kärlek och omsorg som hon förtjänar. Hon behöver lite tid på sig för att komma ur sitt skal och känna sig helt säker på att inget farligt kommer att hända henne, när det väl skett så är hon en av de ljuvligaste små tjejerna som finns. Hon fullkomligt njuter av att få känna mjuka smekningar mot sin lilla kropp och vill aldrig att det ska sluta. Namnet Riona betyder drottning på irländska och vi tycker att det är ett väl passande namn för denna lilla juvel. Även om hon inte helt själv vet om det ännu så är hon minsann en liten drottning som förtjänar allt det goda som världen har att ge. Hon har lite krokiga framben, så som vissa små hundar kan ha, det är ingenting som hon har ont av eller som påverkar hennes gång men vi har ändå valt att adoptera ut henne för ett så kallat handikappris. Vi hoppas att någon av er där hemma känner att Riona är rätt lilla pärla för just er och att ni vill hjälpa henne känna sig som den drottning som vi vet att hon kan bli.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu