Regina

Född 2014
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Regina levde på egen tass i byn som ligger en bit ifrån vårt hägn i Fantanele med en endaste liten valp med sig. Hennes skick var väldigt dåligt. Hon hade tappat del av sin päls på främre delen av kroppen, och resten av pälsen var tovig ända in på bara huden. Regina hade på kloka gathundars sätt förstått att vid vårt hägn så fanns det mat att få och hon sökte sig dit när hon såg att det kom bilar på vägen i hopp att få mat. Hon var så fruktansvärt svulten men ändå så ödmjuk och fin i sitt sätt att be om några smulor mat från Alina. Du kan se henne i den här länken som Alina filmade när Regina kom springandes. Just den här dagen när filmen togs så fanns ingen plats för henne, men bara dagarna efter när den första snön fallit så tog Vasile in både henne och valpen till vårt hägn i Suceaug. Där fick hon komma in i värmen på eftervårdskliniken, och med tanke på hennes håravfall så undersöktes hon också för att se om det var någon hudsjukdom som Demodex eller liknande som hade gjort att hon tappat päls och var lite sårig i ansiktet. Man tog också lite hudprover och analyserade, men det var ingen sjukdom som orsakat detta utan det som legat bakom håravfallet var ren undernäring, loppor och för många valpar. Man tog och rakade ner henne helt och hållet, detta för att tovorna stretade och drog i hennes hud och det var rent djurplågeri att låta henne ha pälsen kvar. Fram trädde en riktig mager liten skrutta som just nu är i full färd att fortsätta äta upp sig. Till vår glädje ser vi också att nu växer pälsen för fullt även där det inte fanns någon tidigare, så det enda Regina behövde var bra och näringsriktig mat för att återhämta sig. Här finns en länk till hennes enda överlevande lilla valp Roslyn.

Som du förstår kommer det att krävas en del pälsvård för hennes framtida familj för när pälsen växer ut behöver den hållas efter.

Vissa hundar kliver bara rakt in i våra hjärta och Regina är en av dem. Hon är en riktig hjältinna som levt på egen tass så pass länge, och hon har kärlek till övers för alla som hon möter. Hon har all anledning att tycka att vi människor är ena skumma typer med tanke på hennes tidigare liv och hur hon har fått streta och som alla andra hundar som levt på gatan säkert råkat ut för hugg och slag. Vi hoppas snart få se henne komma till ett hem där hon kan få all den kärlek och trygghet som hon är så väl förtjänt av.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu