Quinsy

Född 2018
Höjd ca 55-60 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Ståtlige Quincy hittades av Vasile när han sprang utefter landsvägen i ett rasande tempo. Quincy var väldigt stressad och det var tydligt att han jagade efter något, så på goda grunder drog Vasile slutsatsen att han nyligen blivit dumpad från en bil och att han nu febrilt försökte jaga ikapp tryggheten som försvunnit i ett dammoln i horisonten. Det är sorgligt nog så att det är vanligt förekommande i Rumänien att både vuxna hundar och valpar lastas in i en bil och körs iväg såpass långt så att de inte ska kunna hitta tillbaka hem. Det är så fruktansvärt grymt mot djuren, och oftast går de här hundarna under. Vuxna hundar blir kanske påkörda och de små valparna kan inte ta hand om sig själva en endaste sekunden och utkomsten av båda är att djuren dör. Nu hade Quincy den stora turen att vår fantastiske Vasile såg honom, stannade bilen och lyckades få stopp på den skenande och stressade Quincy. Med hjälp av sitt mjuka handlag och en portion mat så förstod Quincy att det här var en bra person att hålla fast vid i den konstiga värld han just upptäckt och han promenerade snällt tillbaka till bilen med Vasile. Vårt hägn i Suceaugu och Fantanelle är helt fullt så just nu bor Quincy i Iclod där en av de veterinärer vi använder har ett litet nödhägn.

Quincy är en riktigt go kille vars tidigare ägare inte har varit så snälla mot honom. Det märks att han ryggar lite men han har ett stort hjärta och vill gärna våga lite på människor så han kommer ur sitt skal väldigt fort. Vi bedömer att han är född i mitten av 2018 så han är ung och har hela livet framför sig. Vi hoppas verkligen att han snart kan få komma till ett hem i Sverige där han får uppleva vilket lyxliv det kan vara att vara svensk hund. Quincy kommer bra överens med alla andra hundar han träffar på och är en verkligt supersocial hund så vi ser inte att det ska vara några konstigheter att bo tillsammans med andra hundar. Han har lätt för att lära, och har en medelhög energinivå. En ljuvlig hund helt enkelt.

Här på filmen ser du hur han sprallar runt som en tok när han precis blivit utsläppt, och han vill gärna att de andra hundarna ska komma ut och leka så Diana som är vår fotograf har fullt sjå att få lite bra bilder. Så är det dessvärre i en hägnmiljö som även om den är trygg faktiskt är otroligt långtråkig och trist för en hund att sitta i.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu