Puck

Född 2017
Höjd ca 30-35 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Lilla Puck togs in av Alina tillsammans med sin vän Leiah. De två mindre tikarna hade fångat Alinas öga när hon passerat ett väldigt fattigt område som ligger precis i utkanten av byn Mera. De levde på nåder i området och Alina hade sett hur de strök omkring i jakt på föda. Båda iaktog med kloka ögon sin omgivning och visste precis vilka de otäcka människorna var som kunde dela ut en spark, och såg till att slinka iväg om faran var i antågande. Men Alina hade stannat och gett dem mat flera gånger så de visste precis att hon var en människa som ville dem väl och när en av våra transporter hade lämnat full med hundar som var på väg till Sverige, då åkte Alina tillbaka för att rädda de små hundarna. Både Puck och Leiah visste ju redan att Alina var deras vän, och det var därför inga svårigheter för Alina att ta in dem i bilen och vända tillbaka till hägnet. De tittade ängsligt ut genom rutan under deras allra första färd i en bil.

Väl i hägnet så var de väldigt försiktiga när de försökte begripa sin nya omgivning, men det tog inte mer än någon dag innan allt lossnade och de började visa exakt vilka små charmiga hundar de är. Varje gång som Alina hade passerat hade de två tikarna varit tillsammans, och de har ett väldigt fint band emellan sig. Vi vet inte om de är syskon men vi misstänker det.

De är båda två väldigt förtjusta i Alina som ni kan se på filmen där de hoppar och busar på förgården i hägnet. Puck är en väldigt social och härlig tjej som numera är på ständig jakt efter gos och lite bus. Du ser henne här i famnen på Alina. Hon är ju runt året gammal och det finns mycket unghundsröj i den här sötnosen. Söker du efter en chokladbrun, sprallig tjej i behändigt format så tror vi Puck kan vara menad för dig.