Popin

Född Mars 2019 - Finns i Kristinehamn
Höjd ca 50-55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Den chokladbruna skönheten Popin kom till Sverige i juli 2019 till en familj med en mindre hund, och familjen valde att omplacera Popin då de tyckte att det inte fungerade tillsammans med den mindre hunden. Nu lever hon med flera andra hundar i hennes egen storlek, och det går bra. Familjehemmet skrattar gott när Popin ska beskrivas för hon är en riktigt, riktigt smart hund. Två gånger satt hon och såg hur en avskärmande grind stängdes i sidled, och sedan gick hon helt enkelt fram och sköt den åt sidan när hon ville komma till andra sidan. Popin är helt enkelt en ung dam med huvudet rejält på skaft. Ett annat exempel är att hon har börjat lära sig svenska otroligt bra, nämns godis i något samtal så går hon i köket och sätter sig och tittar på burken där hundgodiset förvaras. Med katterna i hemmet kommer hon bra överens, det är inga konstigheter alls. Barn har hon inte träffat några ännu så det vet vi inte hur hon reagerar på, men eftersom hon har ett ordentligt självförtroende så bör det inte vara något problem. Popins nya hem bör ha lite hundvana, och också kunna sätta lite gränser på ett mjukt sätt mot henne då hon är själva sinnebilden av att vara ”full i fan”. Hennes framtida familj kommer aldrig att ha en tråkig stund med Popin, den saken är klar. Popin skulle må jättebra av att få hitta på lite saker, kanske pröva spår, nosework eller något annat, för det här är en tjej som behöver lite uppgifter annars blir det lätt så att hon hittar på något själv. Detta är en ljuvlig, intelligent och superrolig hund för rätt ägare!

Så vad är hennes bakgrund då kanske du undrar? Som alltid i Rumänien så finns det många sorgliga historier om hundars öden som vi kan berätta för er och de är alla hjärtskärande men Palomas, Pams, Peggys, Popins och Prestons öde är ändå något som vi har i våra hjärtan. Under en av de första dagarna i mars så hittade en person en plastpåse på gatan, den plastpåsen innehöll fem små mer eller mindre nyfödda valpar. De låg staplade på varandra i den trånga plastpåsen. Personen som hittade den tog den och gick iväg till Ecarisaj – dödshägnet – med den här påsen och lämnade in den till personalen där. De i sin tur gick och lade in de små, små valparna i ett mörkt, kallt och fuktigt utrymme. Där låg den lilla kullen, och så små var de att de inte ens hade öppnat sina ögon. Kan du tänka dig? Fem små valpar utan sin mamma, de kan inte se och de letar under sin vakna tid efter en spene att dia efter, men allt som finns är ett betonggolv. I dödshägnet skulle de inte överlevt många dagar för där finns ingen som är beredd att ge valpar mjölkersättning och än mindre att mata dem var och varannan timme. Alina som såg de små valparna där pratade med en god vän som kunde tänka sig att ta dem små hem till sig, och där se till att de fick allt vad de behövde, och med lite tur kunde även hennes tik agera fostermamma åt den lilla kullen.

Vi hade en sådan tur att hennes schäfer tog till sig kullen och också tog väl hand om dem. De matades allihop med nappflaska när det behövdes, och fann värme och trygghet vid intill schäfern under sin vakna tid, och där fick de alltså växa upp sina första viktiga veckor i livet. Våra hjärtan brister när vi tänker på att någonstans fanns det en nyförlöst tik som fick sina valpar bortrövade från sig. Grymheten i detta är nästan obegriplig. Förmodligen står denna tik kvar fastkedjad någonstans. Vi vet inte var hon finns, och vi kan inte hjälpa henne, men hennes valpar har fått chansen till att inte bara överleva de första kritiska dagarna utan även att kunna erbjudas ett liv i Sverige i all den lyx och överflöd som vi har att erbjuda våra hundar här jämfört med hur de flesta hundar har det i Rumänien.

Som du förstår så vet vi inte vem mamman eller pappan är och kan därför inte sia kring de här valparna storlek, men vi tror att de kommer att växa upp till mediumstora hundar, d v s ca 45-50 cm, men det är ingenting som är säkert.

Är du sugen på att få en livslång vän i en av de här charmtrollen?

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu