Poky

Född Juni 2019
Höjd ca 60-65 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Det var en iskall dag i Januari när Poky hittades tillsammans med Madelyn där Madelyn hade hittat en provisorisk hundkoja för sina valpar där hade Poky hittat ett vindskydd där han låg och tryckte. Poky hade tydligt Demodex som är en sjukdom som kan drabba hundar som lever under stor stress och med ett dåligt immunförsvar. Stressen är lätt att föreställa sig hur en hund på gatan konstant lever i, och det dåliga immunförsvaret kommer sig naturligtvis av bristande föda. Demodex är en sjukdom där kvalster som normalt lever i huden hos alla hundar tar överhanden, den skapar fläckvis håravfall och irritation hos en hund. Det är viktigt att det behandlas direkt så att det inte blir sekundära infektioner i de påverkade områden vilket innebär stort lidande. Att ta in Poky var alltså en självklarhet så att han kunde få behandling. Han har svarat fint på behandlingen och pälsen har börjat växa tillbaka och då är det dags för honom att börja söka sig ett hem. Du ser skillnaden från första bilden när han hittades tills idag på de nya bilderna. En underbar förvandling att se!

Poky är ju en ung hund, och han är social och en riktig kelgris och vill hemskt gärna vara nära och gosa. Han är väldigt nyfiken och vill gärna hitta på roliga saker att göra, men det är inte så lätt när man sitter i ett hägn såklart. Han verkar inte ha tagit så illa vid sig av sin tid på gatan, utan har fortfarande gott hopp om oss människor och att vi ska kunna hitta på något roligt med honom. Idag bor han tillsammans med blyga och lite äldre Starla och de fungerar hur bra som helst ihop, fast Poky tycker den lite äldre och mognare damen kan vara lite tråkig. Du ser dem här på filmen.

Vi tror Poky kan passa i de flesta miljöer bara han får var nära och hänga med. Han har dock en bakgrund och kommer inte som en färdig hund, utan behöver såklart landa mjukt i sin nya tillvaro och ges möjlighet att få växa in i sitt nya liv i lugn och ro för att riktigt blomma ut. Söker du en hund med humor som kan ge massor av kärlek så kan Poky vara rätt hund för ”jobbet”.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu