Picolina

Född 2009
Höjd ca 35 cm
Vikt ca 8 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Söta lilla Picolina hittades av Alina i grannbyn till Suceaugu där vårt hägn ligger. Det var en familj som ringde oss om henne, hon hade nyss dykt upp i byns utkanter och är inte en hund som brukar röra sig där, och då de tyckte synd om henne hade de lagt ut mat till henne så att hon skulle klara sig, och de undrade nu om hägnet kunde ta in henne för att ge henne en möjlighet till ett annat liv. Vasile åkte dig och hämtade henne och han såg direkt att det här är inte en ung hund, vi tror att hon är uppskattningsvis 10 år och vi är också övertygade om att hon varit ägd under sitt liv. En ägd hund i Rumänien har det inte som en ägd hund i Sverige har det, och det är inte så vanligt att de lever inomhus t ex. Vi ser också äldre hundar bli dumpade långt hemifrån när de inte längre är roliga, unga eller friska.

Hur det nu har gått till för att Picolina hamnade i den här byn vet vi alltså inte men vi tänker att huvudsaken är att hon nu är i trygghet och ges chansen till ett nytt liv. Picolina är lite blyg vid första mötet med nya människor och vi tänker att hon inte haft alltför goda erfarenheter i sitt tidigare liv vilket gör att hon är lite försiktig. När hon väl lär känna de i hägnet så är hon väldigt tillgiven och söker närhet och uppmärksamhet.

Skulle du kunna tänka dig att öppna både ditt hjärta och ditt hem för en lite sötnöt som har några år på nacken så kanske Picolina kan vara hunden för dig. Hon är helt betagande och vid första anblicken så ger hon då inte intrycket att vara i 10-årsåldern, den åldersangivelsen är såklart inte helt säker men bedömningen görs främst utifrån tandstatusen. Picolina kommer också väl överens med alla andra hundar hon träffar på i hägnet.

Vi faller i alla fall handlöst för de där duniga öronen och hennes fantastiska teckning och hoppas få se henne komma till någon som uppskattar en klok och kelsugen äldre vovve.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu